Közélet

Könnyítés a Horvátországba készülőknek: már nem kell védettségi igazolvány a belépéshez

Már nincs szükség védettségi igazolvány vagy oltási igazolás felmutatására a magyaroknak ahhoz, hogy karantén és tesztkötelezettség nélkül belépjenek Horvátországba – szúrta ki a koronavirus.hr nyomán a Portfolio.

E szerint azok a beutazók, akik az Európai Unióból vagy a schengeni térség országaiból érkeznek Horvátországba, és országuk rajta van a ECDC zöld listáján, ugyanolyan feltételek mentén léphetnek be az országba, mint a járvány előtt (tehát elég egy sima személyi), amennyiben nem mutatják a koronavírus-fertőzés tüneteit és nem is léptek közeli kapcsolatba koronavírus által fertőzött személlyel.

MAGYARORSZÁG IS ZÖLD LETT

Az ECDC listáján jelenleg Magyarország is a zöld országok csoportjában van, tehát személyi felmutatásával is be lehet utazni jelenleg Horvátországba, védettségi és egyéb oltásigazolás nélkül is. Azon állampolgárok esetében, akik nem a fenti zöld országokból jönnek, továbbra is érvényben vannak egyéb előírások, úgy mint negatív PCR teszt, vagy az oltás igazolása. A Horvátországgal kötött megállapodás értelmében egyébként Magyarországról május 6. óta léphetnek be karantén és tesztkötelezettség nélkül azok, akiknek van védettségi igazolványa és oltási igazolása.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb