Mindenmás

Szombattól tűzgyújtási tilalom lesz érvényben Szegeden és környékén

Az alföldi térség erdőterületein található avar-, gyep- és tűlevélréteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért szombattól három megyében: Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok lép életbe a tűzgyújtási tilalom – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a hétvégén várható száraz, kánikulai időjárás miatt fennáll a nagy területű koronatüzek kialakulásának kockázata. Hangsúlyozták, hogy a korlátozás alatt tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében – ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat -, valamint tilos a parlag- és gazégetés is.

A TŰZOLTÓKAT IDÉN MÁR MAJDNEM 5 EZER SZABADDTÉRI TŰZHÖZ RIASZTOTTÁK

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a tűzoltókat idén már több mint 4900 szabadban keletkezett tűzhöz riasztották, a leégett terület mérete pedig 5035 focipályának felel meg. A kertben bográcsozni, grillezni szabad, de a tüzet egyetlen pillanatra se hagyjuk magára és mindig legyen a közelben oltóvíz – figyelmeztettek a közleménybe.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb