Kikapcs

Amikor a művészet életre kel: zene és fényfestés összjátéka varázsolta el a szegedieket a REÖK Palotánál

Tegnap este életre kelt a művészet a REÖK – Palota épületének falán, ugyanis a mórahalmi Kolo Kulturális Központ egyedülálló országos művészeti programjának keretében a nyári tárlat alkotásaiból láthattak az érdeklődők egy lenyűgöző fényfestést, amelyet egy 50 fős fúvószenekar dallamai kísértek.

A REÖK – NÉL INDULT AZ ORSZÁGOS MŰVÉSZETI PROGRAM SZEGEDEN

A mórahalmi Kolo Kulturális Központ egyedülálló országos művészeti programot indított útjára. A Hármashangzat Freskó Program célja, hogy olyan közös produkciók kerüljenek a nagyközönség elő, melyek eddig a művészeti ágak sajátosságai miatt nem jelenhettek meg közös platformokon.

30 NAGYPRODUKCIÓ MUTATKOZIK BE

A program során olyan nagyszabású produkciók bemutatására kerül sor, melyben a képzőművészet és zeneművészet közötti aktív kapcsolat rajzolódik ki ugyanazon alkotói térben. A Kolo Kulturális Központ együttműködésben a REÖK Palotával és a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karával közel 30 nagyprodukció bemutatását tervezi 2021 júniusától, közel hat hónapon keresztül.

LEGKÖZELEBB A SZEGEDI SZABADTÉRI NYITÓELŐADÁSÁN LESZ FÉNYFESTÉS

A projekt keretében legközelebb június 24-én a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóelőadásán, az Ajándékkoncertten a 82 méter magas Dómot fogják egy az egyben megfesteni, és a koncert alatt animációval bevetíteni, amely a zenével együtt fog élni, és működni.

Fotók: Nyitrai Szilárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb