Mindenmás

Éjszakai hadművelet: rendőrök, zárt lakás, majd a flexes tűzoltók akciója Szegeden

Csenge nevű olvasónktól kaptuk az üzenetet, miszerint szombat este egy kis akciónak lehettek szemtanúi Szegeden. Olvasónk rendőrökről és flexszel akciózó tűzoltókról számolt be a Budapesti körút és az Űrhajós utca sarkán, mi pedig rákérdeztünk, hogy mi lehetett a zűrzavar oka: nyugi, nem volt komoly baj, a nagy megmozdulásban senki sem sérült meg szerencsére!

A történet röviden: Csengéék két rendőrautóra lettek figyelmesek a Budapesti körút és az Űrhajós utca sarkán, ahova nem sokkal később egy tűzoltó érkezett. A tűzoltók egy benzines flexet vittek magukkal az egyik négyemeletes tömb zárószinti lakásához, mellyel feltörték (inkább szétvágták) az ajtót. Ezt onnan tudják, hogy az út túloldalán voltak, amikor hallották a kihangosított tűzoltóautóból, hogy be fogják törni. A lakásban teljes sötétség volt egészen a hivatásosok bejutásáig, ugyanis az utcáról látható volt, hogy mindent átvilágítottak. Nagyjából egy 20 perc elteltével mindnyájan lejöttek, de nem hoztak magukkal senkit. Csengéék kíváncsiak voltak, mi történhetett, és természetesen mi is, így rákérdeztünk az akcióra Katasztrófavédelem sajtóosztályán.

ELÁZOTT FALAK, ZÁRT AJTÓ

A katasztrófavédelem elmondása szerint a szegedi tűzoltók rendőri kérésre érkeztek ki a helyszínre, a riasztás oka pedig az volt, hogy a fent említett lakásban feltehetőleg csőtörés alakult ki, így a falak már teljesen eláztak és a zárt ajtó miatt kénytelenek voltak a tűzoltók betörni azt. A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem sajtóosztálya kiemelte, az akcióban senki sem sérült meg. Hogy a tulajdonos az eset alatt hol tartózkodott, azt nem tudjuk, de az biztos: nem mindennapi látványra fog hazaérni az illető.

Csengétől fotókat is kaptunk, hatalmas köszönet érte!


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb