Sport

Már megint Szeged! 18 éves szegedi srácnak szoríthatunk a Karate Combat című amerikai küzdősport-szupershown

Óriási lehetőség előtt áll a mindössze 18 éves szegedi Lukács Nikolasz, a srác a Karate Combat című amerikai küzdősport-szupershow történetének legifjabb versenyzője lesz – írja a Totaldamage.hu küzdősport portál. A harmadik szezon – amelyben a szegedi srác is bemutatkozik – július 1-jén rajtol, a széria sensei-i a UFC egykori ikonjai, Georges St-Pierre és Lyoto Machida lesznek, de olyan világsztárok is csatlakoznak, mint az MMA legenda Bas Ruten és a Machete-t megformáló Danny Trejo.

A versenyen “Red Fox” művésznéven induló, az MMA-Hungary-Budapest Top Team színeiben versenyző tehetség komolyabban 2012-ben kezdett el küzdősporttal foglalkozni, első körben jiu-jitsu-val és kickbox-szal a legendás, szegedi Rusz Alajos kezei alatt. 2015-től a Szegedi Küzdősport Klubban edzett tovább Sárközi Róbert, Elter Antal, Laczkó Balázs, Lehocky Csaba és Bertalan “Dedi” Dezső edzők közreműködésével, akik által megtanulta az MMA alapjait. Ezt követően, 2016-ban Nikolasz megismerkedett az ökölvívással is, amelyet a szintén szegedi, Kis Mátét is edző Gál László és Merész Ferenc szerettettek meg vele.

A Karate Combat különlegessége, hogy virtuális helyszíneken játszódik, magyarán mondva a küzdő felek mögé digitálisan vetítenek ki egy-egy környezetet, ettől totál olyan hangulata van az egésznek, mintha valamiféle videójátékba csöppentünk volna. A 3. szezonban ezúttal egy kis időutazásban lesz részünk, belecsöppenünk majd az 1800-as évekbe, Japánba, majd ugrunk egy nagyot előre, az 1980-as évek Hollywoodjába. A Totaldamage.hu azt írja, a műsort a CBS Sports Network adja, azonban IDE kattintva Magyarországról (és főként Szegedről) is drukkolhatunk Nikolasznak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb