Sport

Megvan a negyedik szegedi, aki ott lesz az olimpián: Olasz Anna megszerezte a kvótát!

Nem is lehetnénk ennél büszkébbek, hiszen megvan a negyedik szegedi, aki ott lesz az olimpián: Olasz Anna is ott lesz Tokióban! Anna nem bízta a véletlenre: megnyerte az olimpiai kvalifikációs versenyt Setúbalban, így nem kellett számolgatni, a Haász SZUE úszója második olimpiájára készülhet!

Anna végig az élmezőnyben úszott, tartja tehát fantasztikus formáját, a hajrában nem is volt ellenfele, nyugodtan csapott elsőként a célba, ezzel megszerezte a kvótát az olimpiára! A szegedi úszó így nyilatkozott: “Köszönöm a családomnak, Gellért Gábornak, Táczi Zsoltnak, a Haász Szegedi Úszó Egyletnek, és mindenkinek, aki az elmúlt években támogatott! Volt időszak, amikor abba akartam hagyni az úszást, de olyan emberek állnak mögöttem, akikkel sikerült túljutni a hullámvölgyeken. Az Európa-bajnokság után az ezüstérem ellenére is izgultam, múlt héten idegesebb voltam, de amikor utaztunk, már nyugodtan készültem, ahogy edzőm, Gege is, és ez is sokat segített. Valahogy úgy éreztem: minden klappolni fog. Így is lett, és a végén ötször is a célba csaptam, ki akartam élvezni a pillanatot. Még nem teljesen fogtam fel, hogy mit értem el, de rengeteg gratuláló üzenetet kapok, amelyek tudatosítják bennem: ott leszek az olimpián. Még egyszer: mindenkinek köszönöm a támogatást!”

ANNA EZT NEM BÍZTA A VÉLETLENRE

“Megvan! Anna ezt nem bízta a véletlenre! Már az első körben úgy helyezkedett, hogy végig követni tudja majd a ritmusváltásokat. Hat kilométer után komolyabb tempóra kapcsolt egy kanadai rivális, de ez nem okozott gondot, majd Anna a végén olyan iramot diktált, amit a lábvizén úszó élmezőny többi tagja sem tudott tartani, így magabiztosan nyert. Erre készültünk, most is az Eb-n ezüstérmet hozó taktikával vágtunk neki a versenynek, nem akartunk izgalmakat a végén. Kilenc évet vártunk arra, hogy ilyen úton jussunk ki az olimpiára. Bebizonyítottuk, hogy az Eb-érem nem volt véletlen, Anna formája rendkívül meggyőző. Büszke vagyok rá” – emelte ki Gellért Gábor, Anna edzője.

Nagy Péter súlyemelő, valamint Kárász Anna és Nádas Bence is bekerült a tokiói olimpiára utazó magyar kajak-kenu válogatott keretébe!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb