Sport

Győzelem és második hely a szegedi gokartosok hétvégi mérlege

Újra dobogón végzett Szabó Ádám és Szabó Zalán. A gokartos testvérpár az MNASZ Gokart Országos Bajnokság Calivita Kupa mezőnyében már a harmadik versenyét teljesítette az elmúlt hétvégén a Benex Motorsport csapatával.

A három napos versenyhétvége szabadedzésein a fiúk fokozatosan fejlődtek és egyre közelebb kerültek az élmezőnyhöz. A vasárnap reggeli időmérőn Ádám megszerezte a második rajtkockát, míg Zalán a harmadik helyen végzett. Ádám az elődöntőtől kezdve magabiztos tempót diktált. Az elődöntőben még második, de a döntőben és a szuperdöntőben már első helyen végzett, így kétség sem merült fel a győzelmével kapcsolatban. A bajokságban megerősítette a vezető pozícióját három verseny után.

ZALÁN A MÁSODIK HELYEN LANDOLT

Zalán egész hétvégén egy titokzatos motorproblémával küzdött, amire nem sikerült megoldást találni. A gokart végsebessége nem volt az igazi, így folyamatosan kockázatot kellett vállalnia. Az hamar kiderült, hogy a győzelemre nem lesz esélye, de hatalmas csatákat követően az összetett második helyet sikerült elérni, ami figyelembe véve a körülményeket abszolút jó eredmény.

ÁDÁM A JÓ TANULÓ, JÓ SPORTOLÓ ELISMERÉST IS BEZSEBELTE

A Ralf Schumacher gokartokkal nagyon jól mennek a srácok, és Benkő Ádám csapatfőnök is elégedett az eddigi eredményekkel, hiszen mindhárom országos bajnokin a dobogón ünnepelhettek. Érdekesség, hogy Ádám a Juhasz Gyula Gyakorló Általános Iskola évzáró ünnepségén „Jó tanuló, jó sportoló” elismerésben részesült, így elég jó hetet zárt a fiatal versenyző.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb