Sport

Ismét dobogón a szegedi gokartos testvérpár, még Ralf Schumacher is elismerően szólt róluk

A Gokart Országos Bajnokság második versenyén ismét erős eredményeket értek el a Szabó testvérek. Szabó Ádám, és testvére Zalán az MNASZ Gokart Országos Bajnokság Calivita Kupa mezőnyében a második versenyüket teljesítették az elmúlt hétvégén a Benex Motorsport csapatával.

A három napos versenyhétvége szabadedzésein a fiúk fokozatosan fejlődtek és egyre közelebb kerültek az élmezőnyhöz. A vasárnap reggeli időmérőn Ádám megszerezte az első rajtkockát, míg Zalán egy apró műszaki hiba miatt a negyedik helyen végzett. Az látszott, hogy a tempóval nincs probléma, és emiatt bizakodva várták a versenyeket. A lebonyolítás érdekessége, hogy három versenyt futnak egy nap alatt elődöntő-döntő-szuperdöntő felosztásban, és ebből alakul ki a hétvége végeredménye.

REMEKELTEK A FIÚK

Ádám az elődöntőben a jó rajtot követően vétett néhány hibát, ezzel főként magának nehezítette meg a dolgát a későbbi futamokon. Ennek ellenére folyamatosan tört előre és a szuperdöntőt egy utolsó kanyaros előzéssel megnyerte. Az összesítésben pontegyenlőség állt elő az élen, de a részeredmények alapján második helyen végzett. A bajokságot két futam után Ádám vezeti. Zalán apró műszaki problémáját a csapat gyorsan kijavította, így nem volt akadálya egy jó versenynek. A szegedi versenyző már az elődöntőben eltüntette a hátrányát (második lett), és ezt követően mind a döntőt, mind a szuperdöntőt magabiztosan megnyerte. Zalán az Gokart Országos Bajnokság Calivita Kupa első két versenyén a maximális pontszámot szerezte meg két győzelmével és vezeti az összetett bajnokságot.

RALF SCHUMACHER IS GRATULÁLT

Csapatfőnökük és edzőjük Benkő Ádám ismét elégedett lehetett teljesítménnyel, de külön öröm, hogy a fiúk Instagram oldalán a „Nagyfőnök”, maga Ralf Schumacher gratulált az eredményekhez, sőt
a saját profilján is megosztotta a srácok posztját!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb