Közélet

Viszlát, maszk! Öt és félmilliónál újabb enyhítések jönnek – Kormányinfó, élőben a Szeged365.hu-n! (frissítve)

Megtárgyalta és elfogadta a kormány a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatát – írja Novák Katalin a Facebook-oldalán. A szegedi születésű miniszter hozzátette, hogy amint a beoltottak száma eléri az öt és fél milliót, a jelenlegi járványügyi korlátozások jelentős részét megszüntetik. A részletek a 10.30-kor rajtoló Kormányinfón jönnek, a Szeged365.hu-n természetesen live stream-mel és szöveges tudósítással is jövünk – cikkünk folyamatosan frissül!

EGY KIS ELŐZETES: 5 ÉS FÉLMILLIÓNÁL JÖHET A MAJDNEM TOTÁLIS SZABADSÁG

Novák Katalin tárca nélküli miniszter egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta az általa vezetett Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs javaslatát. Minden, amit már tudni lehet:

10:37 INDUL A KORMÁNYINFÓ

Tegnap ülésezett a kormány, áttekintette a járványügyi kérdéseket – kezdte Szentkirályi Alexandra.

10:38 GULYÁS GERGELY GRATULÁLT A VÁLOGATOTTNAK

“Először a Magyar Labdarúgó Válogatottnak szeretnék gratulálni” – kezdte Gulyás Gergely, aki a kormányinfó elején a magyar focistákat méltatta. Mint mondta, jó volt magyarnak lenni tegnap.

10:40 VISZLÁT MASZK!

A Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs és a Gazdasági Operatív Törzs javaslatait a kormány elfogadta, így 5 és félmillió beoltottnál megszűnik:

  • a kötelező maszkhasználat.
  • és onnantól kezdve nem kell védettségi igazolvány éttermekbe, strandokra, fürdőkbe, szállodákba.

Marad a védettségi a diszkók és a fesztiválok esetében, a maszkot pedig továbbra is viselni kell majd az egészségügyi intézményekben. Gulyás Gergely szólt arról is, hogy a schengeni határainkon megszűnt az ellenőrzés.

A miniszter úgy kalkulált, ha tudják tartani az oltási iramot, 3-5 nap múlva lehet meg az 5 és félmillió beoltott – akkor jöhetnek majd az enyhítések.

10:44 JÖN AZ UNIÓS ZÖLDIGAZOLVÁNY

Július 1-től elérhetőek lesznek az uniós zöld útlevelek itthon. Gulyás közölte, hogy hétfőtől kampány indul a témában. A szomszédos országokba már e nélkül is lehet utazni – tette hozzá.

10:46 ÚJABB NEMZETI KONZULTÁCIÓ INDUL

A miniszter bejelentette: jövő héten indul a nemzeti konzultáció. A járványok és a népvándorlás korát éljük, a legfontosabb a gazdaság megerősítése. 200 ezer forintos minimálbér, a hitelmoratórium és a gyermekek védelméről szóló törvény is része lesz a konzultációnak.

10:48 VÁLASZ AZ UNIÓS VÁDAKRA

“Az Áder János által szerdán aláírt pedofil-ellenes törvény alapján a szülők feladata a gyermekek szexuális nevelése, a felnőttek életébe nem szól bele a törvény” – fejtette ki Gulyás Gergely. Mint mondta, kormány válaszolt azon uniós országoknak, akik kritizálták a magyar törvényt.

10:51 LESZ TŰZIJÁTÉK AUGUSZTUS 20-ÁN

Újságírói kérdésre a miniszter elmondta, most úgy néz ki, augusztus 20-án, az Államalapítás Ünnepén lesz központi, nagy tűzijáték Budapesten.

10:52 VITA VAN A HITELMORATÓRIUM KAPCSÁN

A hitelmoratórium ügyében a nemzeti bankkal vitázik a kormány, a nemzeti konzultációban döntenek majd erről – mondta Gulyás Gergely, szintén újságírói kérdésre reagálva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb