Mindenmás

Szegedi építkezésekre járt lopni egy férfi, közel 600 ezer forintnyi kárt okozott ezzel

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly építkezésekről, illetve garázssorokról lopott el különböző villamossági eszközöket, rendszeres haszonszerzésre törekedve – írja az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott 2020. áprilisa és júliusa között Szegeden, tucatnyi építés alatt álló, nyitott ingatlanba bement, volt, hogy visszatérően, több alkalommal is. Az épülő házakból szakszerűen kiszerelte, majd eltulajdonította a kismegszakítókat és FI-reléket, de volt, amikor tetten érték, illetve elfordult, hogy csak réz vezetéket sikerült magával vinnie. Emellett két garázssor tulajdonosainak is kárt okozott azáltal, hogy a villanyóraszekrényüket feltörte és abból almérőket, főkapcsolót és kismegszakítókat lopott el.

ÖSSZESEN TÖBB MINT FÉLMILLIÓ FORINTOS KÁRT OKOZOTT

A vádlott által a sértetteknek okozott kár összege 2.500 és 250.000 forint közötti, míg az ellopott dolgok összértéke közel 600.000 forint volt. A járási ügyészség a férfit összesen 20 rendbeli, az eltulajdonítással érintett érték szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekményével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásában lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb