Mindenmás

A rendőrség elfogta a szegedi kutyatámadások elkövetőjét

A rendőrök elfogták azt a férfit, akinek kutyái az elmúlt napokban több járókelőt megharaptak a szegedi belvárosban – írja a police.hu. A történet egyébként még múlt héten kavart nagy port Szegeden, akkor megírtuk: egy agresszív, komondorra hasonlító kutya megtámadott egy szegedi fiatalembert az Aradi Vértanúk terén, majd pár perccel később a földre rángatott egy másik embert is. Az ügyben akkor megkerestük az illetékeseket, akik azt közölték, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében így írnak: a feljelentés adatai szerint 2021. június 20-án a késő esti órákban a Dugonics téren, egy ott kialakult szóváltást követően a férfi ráuszította kutyáit vitapartnerére. A sértett könnyű sérülést szenvedett. A szegedi rendőrök a feltételezett elkövetőt 2021. június 24-én a reggeli órákban egy szolgálaton kívüli rendőr közreműködésével fogták el, majd előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

TÖBB JÁRÓKELŐT IS MEGHARAPTAK A KUTYÁK

Az eljárás során elvégzett adatgyűjtések és tanúkihallgatások alapján megállapítás nyert, hogy a gyanúsított felügyelet nélkül hagyott, érvényes oltási igazolvánnyal rendelkező két kutyája az elmúlt napokban több járókelőt is megharaptak. A férfi ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.     

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb