Szegedi Arcok

Részeg gazdi, agresszív kutyák: fényes nappal támadtak meg két embert az Aradi Vértanúk terén

Agresszív, komondorra hasonlító kutya támadott meg egy szegedi fiatalembert az Aradi Vértanúk terén hétfő délután 4 óra körül, pár perccel később pedig a földre rángatott egy másik embert is. A nagy testű kutya erősen illuminált gazdája közben a megharapott srácot fenyegette azzal, hogy a másik kutyáját is ráengedi. Az esetet a Szegeden Láttam csoportban osztotta meg Bence, a történet szenvedő fele, mint írja, a delikvens nem sokkal később már a rendőrségen volt.

Innentől kezdve érkezzen a megtámadott szegedi fiatalember beszámolója:

“Tegnap délután 4 óra magasságában az Aradi vértanúk terén megharapta a vádlimat egy komondorra hasonlító kutya. A gazdája erősen illuminált volt, rendkívül agresszív. Míg a vért töröltem a lábamról, a kutya egy másik bódult férfit is a földre rántott a nadrágjánál fogva.

Kérdésemre, hogy be van-e oltva a kutyája, erőszakos kirohanás és fenyegetőzés volt a válasz, majd szót szó követett, mire a gazda (aki időközben a másik kutyáját is maga mellé vonta, ami egy német juhász keverék lehetett) mostmár mindkét kutyájának póráztövét szorongatva közeledett felénk, azzal fenyegetve, hogy ránk uszítja a kutyákat, akik szintén agresszívak és feszültek voltak. Elindultunk az SBO felé. A férfi nagyjából öt-tízméteres távolságból követett minket, fenyegetve, hogy ha nem megyünk gyorsabban, ránk ereszti a kutyákat. Itt közben már a rendőrökkel telefonáltunk, felültünk a biciklire. Még láttuk a klinika előtt, hogy befordul a Semmelweis utcába, majd onnan valószínűleg Markovits Ivánra. Az eset tanulsága: ha láttok egy napbarnított arcú, rövid hajú, közepes termetű vékony férfit, aki egy nagyobb testű német juhász keverékkel (talán) és egy komondorra hasonlító kutyával jár (elég ápolatlannak tűnt szegény jószág, egyrészt emiatt, másrészt az események gyors lefolyása miatt nem tudok biztosabbat mondani), kerülje el, de nagy ívben. Ismerősi körömben az eset óta visszahallottam, hogy az utóbbi időben mást is harapott már meg valószínűleg ugyanez a kutya, illetve a férfi agresszív viselkedését is megemlítették.

A srác egy kicsivel később már azt írta ki, hogy “időközben az urat a kutyákkal együtt a rendőrségre kísérték, a helyzet most már megoldódik.” Az ügyben megkerestük a rendőrséget is, hamarosan frissíteni fogjuk a cikkünket.

FRISSÍTVE: A RENDŐRSÉG NYOMOZ, AZ ELJÁRÁS FOLYAMATBAN VAN

“A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt” – írta megkeresésünkre a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-Főkapitányság, majd hozzátették, az eljárás jelenleg is folyamatban van.

KUTYATÁMADÁSOK, SZEGEDEN: DERKOVITS FASOR, FELSŐ-TISZA PART ÉS GÖNDÖR SOR

Nem ez az első (és sajnos valószínűleg nem is az utolsó) eset, hogy Szegeden kutyatámadás történik. Tavaly novemberben hajléktalanok kutyája támadt egy nőre a Felső-Tisza part erdős részén…

…majd pár nappal később ugyanez a kutya a Felső-Tisza parton támadott újra. Szürreális volt a sztori: hosszú hónapok könyörgése után elvitték Petőfitelepről a Göndör sori erdőben “lakó” hajléktalant és a környékbeliekre hetente rátámadó kutyáit, a férfi és négylábú barátai a Felső-Tisza parti erdőben kötöttek ki, ahol újabb kutyatámadás történt. A tavaly novemberi információink szerint a korábban a Göndör soron terrorizáló eb volt a tettes, az eset vége azonban happy end lett:

ÍGY LÁTJA A TÁMADÁSOKAT PUTNIK-MAYER YVETTE SZEGEDI SZAKÉRTŐ

Szintén tavaly novemberben történt egy harci kutya támadás, az agresszív négylábú egy szegedi kislánynak ugrott neki a Derkovits fasoron – az esetből csodával határos módon nem lett tragédia. Az idegborzoló esemény kapcsán egy közismert szegedi gazdiképzőt, Putnik-Mayer Yvettet kérdeztük arról, mivel tudjuk menteni a helyzetet kutyatámadás közben.

A szegedi kutyás tréner tanácsait az alábbi cikkünkben találod:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: make-up verwijderaar
'Fel a tetejéhez' gomb