Mindenmás

Afrikai eredetű meleg levegő áramlik felénk: riasztást adtak ki Szegedre és környékére

Tovább fokozódik a hőség Szegeden is, mivel szerdáig dél felől afrikai eredetű meleg levegő áramlik folyamatosan a Kárpát-medencébe. Az OMSZ Facebookon közétett értesítése szerint keddre már harmadfokú, azaz piros figyelmeztető előrejelzés van érvényben a hőségre vonatkozóan. Mint írják, a déli megyékben a napi középhőmérséklet a 29 fokot is meghaladhatja.

A délutáni csúcsérték 37, 38 fok körül alakul, ami egy kis izgalmat is tartogat, hiszen erre a napra vonatkozóan (06.29) a napi országos maximum-hőmérsékleti rekord 37.9 fok, amit előreláthatólag elérünk, vagy akár meg is haladhatjuk. Szerdán az északnyugaton élők hamarabb érezhetik majd a lehűlést, mint az ország többi részén, a legtöbb helyen még aznap is kánikulai magasságokban lesz a hőmérséklet, de jó hír: csütörtöktől érkezik a frissülés.

MÜLLER CECÍLIA IS ELRENDELTE A HŐSÉGRIASZTÁST

Szerda éjfélig érvényes hőségriasztást rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfő déltől – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel. A két szervezet közös közleménye szerint a tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az NNK szakmai ajánlását figyelembe véve adta ki a másodfokú intézkedést az ország egész területére.

Hogy túléld az érkező kánikulát adunk egy tippet: irány a Lapos Beach… És hogy kedvet kapj, mutatjuk, milyen volt a múlt szerda Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb