Szegedi Arcok

Kigyulladt egy busz a Szőregi úton, egy arra járó nyugdíjas tűzoltó oltotta el

A hét sztorija már hétfő reggel befutott: nyugdíjas tűzoltó oltott el ma reggel egy busztüzet Szegeden, a Szőregi úti MOL kútnál. Mint Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Szolgálat szóvivőjétől megtudtuk, a 8 óra környékén történt esetben nem sérült meg senki, a hivatásos szegedi tűzoltók átvették az ügyet a hősies bácsitól.

A tűz keletkezésének okairól még nincs információnk, pár dolog azonban már biztos:

  • hétfő reggel 8 körül megállt és kigyulladt egy busz a Szőregi úton, a MOL kút magasságában,
  • az utasokat leszállították, senki sem sérült meg,
  • egy arra járó idős férfi közölte, hogy nyugdíjas tűzoltó, majd előkapott az autójából egy porral oltót és egyedül megfékezte a lángokat.

A szegedi (még nem nyugdíjas) tűzoltók is kint vannak a helyszínen, mint Molnár Krisztinától megtudtuk, cikkünk megírásának pillanataiban éppen visszahűtik és átvizsgálják a buszt.

Ahogy az egyik szegedi tűzoltó barátunk szokta mondani: “aki egyszer tűzoltónak adta a fejét, élete végéig tűzoltó is marad!” (ígérjük, többször már nem írjuk le a “tűzoltó” szót ebben a mondatban)

SZEGED, NYÁR, BUSZTŰZ

A nagy hőség a (tömeg)közlekedési járműveket is megviseli, így Szegeden sem ritka a busztűz. Tavaly nyáron a Fő fasori víztoronynál történt meg a baj:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb