Sport

Atlétikai OB: Márton Anita visszatért és tarolt a női súlylökésben

Márton Anita 16 méter alatt maradt, de így is magabiztosan győzött női súlylökésben, a vasárnap zárult 126. országos bajnokságon Debrecenben. A Tokiói Olimpián már biztosan részt vevő szegedi klasszis, a magyar atlétika eddigi egyetlen világbajnoka, gyermeke januári születése óta először versenyzett a hétvégén.

A tokiói kvótás Márton, a magyar atlétika eddigi egyetlen világbajnoka, gyermeke januári születése óta először versenyzett a hétvégén, és a szombati diszkoszvetésben nyert ezüstérme után, vasárnap mindenki győzelmet várt tőle. Az olimpiai bronzérmes dobóatléta előzetesen súlyban 17 méter körüli eredményt várt magától, amitől elmaradt, azonban 15,95 méteres eredményével is biztosan diadalmaskodott.

17 MÉTERT SZERETETT VOLNA DOBNI, DE EZ IS BŐVEN ELÉG VOLT A GYŐZELEMHEZ

“Nagyon jó volt, örülök, hogy újra itt lehetek” – nyilatkozta a verseny után Márton Anita. – “Megmondom őszintén, jobb eredményt szerettem volna lökni. Azzal a céllal jöttem, hogy 17 méter körül dobjak, ami az edzéseredmények alapján bennem volt, de sajnos nem jött össze. Nem igazán mozogtam jól, és picit talán izgultam is.”

KÉT HÉT KEMÉNY EDZŐTÁBOR VÁR RÁ

A fedettpályán vb-győztes, szabadtéren vb-ezüstérmes klasszis elmondta még, hogy a következő két hétben még egy kemény edzőtábor vár rá Békéscsabán, aztán megkezdik a könnyítést, formába hozást a tokiói játékokra.

Fotók: Szabó Dávid

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb