Sport

Karnyújtásnyira volt a bajnoki cím a Tisza Squash SE számára – ezüstérmet zsebelhettek be a szegediek

A lehető legkisebb különbség, egyetlen pont döntött a Tisza Squash SE és a City Squash Club összecsapásán a férfi fallabda csapatbajnokság utolsó körében – utóbbi javára. Ezzel a budapesti együttes szerezte meg a bajnoki címet, a szegediek pedig – egy pozíciót javítva tavalyhoz képest – ezüstérmesek lettek.

AZ ARANYÉRT UTAZTAK, DE ÍGY IS ELŐRELÉPÉS AZ EZÜSTÉREM A SZEGEDI CSAPAT ÉLETÉBEN

2019-ben negyedik, 2020-ban pedig harmadik helyen zárt a Tisza Squash SE a férfi fallabda csapatbajnokság első osztályában – ha ezt a sort nézzük, a 2021-es ezüstérem, amelyet a hétvégén szereztek meg, előrelépés. Mégis csalódottak voltak az együttes játékosai, hiszen egyértelműen az aranyért utaztak a mindent eldöntő budapesti fordulóra.

TUDVALEVŐ VOLT, HOGY A SZEGEDIEK ÉS A BUDAPESTIEK KÖZÖTT DŐL EL AZ ELSŐ HELY SORSA

A képlet egyszerű volt: mindenki tudta, hogy a szegediek és a City Squash Club egymás elleni meccsén dől el az első hely sorsa. A drámai összecsapáson a Tisza Squash SE horvát légiósa, Martin Kegel 3:0-ra kikapott az egyes pályán, Vas Máté 3:1-re maradt alul a négyesen, míg Hoffmann Péter 3:1-re nyert a hármason. Az utolsó meccset Sebők Benedek játszotta, aki úgy lépett pályára Szabóky Márton ellen, hogy tudta, a három szettben összesen 12 pont alatt kell tartania ellenfelét. Ez azonban nem sikerült, így hiába nyert 3:0-ra, a meccsek (2–2) és szettek (7:7) után a pontkülönbség rangsorolt, az pedig 118–117 lett a CSC javára.

A SZEGEDIEK IDÉNYE KIEMELKEDŐEN SIKERÜLT, SÁROSI LAURA A KLUB ELSŐ OLIMPIKONJAKÉNT MEGY A TOKIÓI OLIMPIÁRA

Karnyújtásnyira volt a szegediek bajnoki címe, amely 2013 és 2015 után a harmadik lett volna. Az ezüstérmes csapatban Benedek Kristóf, Hódi György és Kiss Dániel lépett még pályára a korábbi mérkőzéseken. A harmadik helyen egyébként a tatabányai Squashberek végzett, míg a női csapatbajnokságot nem rendezték meg idén. Ami a Tisza SE 2020–2021-es idényét illeti, az kiemelkedően sikerült: fallabdában a csapatezüst mellett az egyéni ob-n Sebők Benedek bronzérmes lett, míg a klub másik szakosztályában a tollaslabdázók megvédték a címüket a csapatbajnokságban, Sárosi Laura egyéniben, valamint Piliszky Andrással a vegyes párosok között is bajnoki címet nyert, férfi egyéniben pedig Pápai Balázs bronzéremmel zárt. Ráadásul a legnagyobb durranás csak most következik: a klub első olimpikonjaként Sárosi Laura részt vehet a július 23-án kezdődő tokiói olimpián.

Forrás és fotó: Tisza Squash SE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb