Közélet

Újabb szegedi elismerés: Semmelweis-díjat kapott az SZTE Fogorvostudományi Karának tanára

A mai napon Semmelweis-napi elismeréseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban. Az elismerésben többek között Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára is részesült.

Fotó: stoma.u-szeged.hu

SEMMELWEIS AZ ORVOSTUDOMÁNY PROMÉTHEUSZA

Semmelweis Ignác munkásságát a szolidaritás, az együttérzés, az igazságosságba vetett hit és az emberi élet szolgálata jellemezte – mondta köszöntőjében Kásler Miklós. A politikus az orvostudomány Prométheuszaként jellemezte Semmelweis Ignácot, aki látta az emberiség bajait és igyekezett segíteni azokon. Ezt a szellemiséget követik a kitüntetettek is – tette hozzá a miniszter.

A DÍJAZOTTAK

Semmelweis-díjat kapott Csanádi Zoltán Géza, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Intézetének intézetvezető egyetemi tanára, Komoly Sámuel, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinika egyetemi tanára, Kovács Gábor László, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina Intézetének professor emeritusa és Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára.

KARIKÓ KATALIN IS RÉSZESÜLT MÁJUSBAN A RANGOS ELISMERÉSBEN

Májusban Karikó Katalin munkája és életműve elismeréseként szintén átvette a legrangosabb magyar egészségügyi kitüntetést, a Semmelweis-díjat.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb