Mindenmás

Napi pakk: 30 fok és napsütés Szegeden, Pikali Gerda szülinap és az amerikai függetlenség napja

Gyönyörű napsütéssel és kellemes nyári meleggel robban be a vasárnap Szegedre. Folytatódik a Kamionos és Motoros Találkozó Sziksósfürdőn, de ma ünnepeli születsénapját Pikali Gerda is. Érkezik a Szeged 365 napi pakk, a legfontosabb napindító információkkal!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Ulrik, Aggeus, Babett, Babetta, Berta, Betta, Betti, Bettina, Erzsébet, Fédra, Felda, Illés, Ince, Karitász, Odiló, Odó, Ódor, Prudencia, Rajmond, Rajmund, Ramón, Szvetlána, Údó, Ulla

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ezen a napon van az amerikai függetlenség napja. Annak az emléke ez, hogy Benjamin Franklin Pennsylvania egyik képviselőjeként aláírta a Függetlenségi Nyilatkozatot. 
  • 176 éve megszületett Szinyei Merse Pál festőművész (Majális).
  • 87 éve halt meg Marie Curie lengyel származású francia vegyész és fizikus, aki fizikai és kémiai Nobel-díjat is kapott.
  • 52 éve jelent meg a Rolling Stones ‘Honky Tonk Woman’ című száma.
  • 43 megszületett Pikali Gerda színésznő, film- és szinkronszínésznő, TV és rádióbemondó. Ismertebb filmek, amikben szerepelt: Üvegtigris 3, papírkutyák, Jóban rosszban sorozat.
  • 10 éve hunyt el Habsburg Ottó, az utolsó Habsburg-trónörökös.

MARAD A NAPOS, KELLEMES IDŐ SZEGEDEN

Vasárnap is kitart a napos, kellemes és nyárias idő Szegeden. Egész nap közepesen felhős lesz az ég felettünk és csapadékra sem kell számítani. Kora reggel 12-18, délután többnyire 24-31 fokot mérhetünk.

FOLYTATÓDIK A KAMIONOS ÉS MOTOROS TALÁLKOZÓ

Sörivó versennyel, kamionhúzó és hangnyomás vetélkedővel, koncertekkel és gyerekprogramokkal is készülnek a háromnapos rendezvényre. Védettségi igazolvány a programok látogatásához nem szükséges, csupán a sziksósfürdői kempingben megszálló vendégeknek kell.

BÚCSÚ A MASZKOKTÓL A TEMPLOMOKBAN IS

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia iránymutatást tett közzé, vagyis július 4-től, jövő vasárnaptól nem kell maszkot viselni a katolikus templomokban, így várhatóan Szegeden is letehetjük a maszkot a szentmiséken.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb