Szegedi Arcok

Felpezsdült az élet Szegeden, avagy így telt az első szabad hétvége a Szegedi Vadasparkban, a Belvárosi moziban és a Hungiban

Viszlát, maszk, viszlát szigor! Harsogja mindenki megkönnyebbülve múlt péntek óta, amikor is az öt és fél milliomodik beoltott ember után újabb enyhítések léptek életbe hazánkban, melyeknek köszönhetően szombat óta sokkal szabadabban élhetjük hétköznapjainkat, hiszen nem kell már se maszk, se védettségi igazolvány többek között a mozik, állatkertek és a szórakozóhelyek látogatásához sem! Hogy a hír hallatára mennyien vetették bele magukat a szegedi szabadidős programokba, arról Szabó Éva Andreát, a Belvárosi Mozi vezetőjét, Veprik Róbertet, a Szegedi Vadaspark igazgatóját, és Gálosi Gyulát, a Hungi üzemeltetőjét kérdeztük.

ÚJ IDŐSZÁMÍTÁS VETTE KEZDETÉT SZEGEDEN

Kétségkívül felpezsdült az élet Szegeden az elmúlt hétvégén az újabb enyhítések hírére, hiszen eddig nagyon sok szegedi fájlalta, hogy védettségi igazolvány megléte nélkül nem láthatja a Vadaspark népes állatcsaládját, nem nézhet meg egy jó filmet a moziban, vagy, ha elmegy egy szórakozóhelyre nem tartózkodhat annak belterében, és a pulthoz is csak maszkban léphet oda. Ennek most már vége, új időszámítás vette kezdetét, amit a szegediek alaposan ki is használtak a hétvégén.

A BELVÁROSI MOZIBAN NEM VOLTAK MÉG UGYAN ANNYIAN, MINT A PANDÉMIA ELŐTT, DE ÉREZHETŐEN NŐTT A LÁTOGATÓSZÁM

“Nem tudom, hányan vették már észre, vagy tudatosult – e már az emberekben ez a lehetőség, hogy most már szabadon, védettségi igazolvány nélkül lehet moziba jönni, de mindenképpen többen voltak, mint az előző hétvégén. Tapasztalataim szerint igen, nőtt a látogatottságunk. Nem voltak még ugyan annyian, mint a pandémia előtt egy – egy hétvégén, de azért érezhetően nőtt a látogatószámunk” – osztotta meg velünk a hétvége tapasztalatait Szabó Éva Andrea.

A SZEGEDI VADASPARKBA IS SOKKAL TÖBBEN LÁTOGATTAK KI A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY ELTÖRLÉSÉVEL

Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója is hasonló élményekről számolt be. Érezhetően és láthatóan többen látogattak ki az állatkertbe is a hétvégén, most, hogy már nem kell a védettségi igazolvány, sem a maszk az intézmény beltereiben. Úgy tűnik, sokakat csak ez tartott vissza attól, hogy személyesen gyönyörködjenek a Vadaspark népes állatseregében, meglessék az időközben született és szépen cseperedő kölyökállatokat és részt vegyenek az állatkert színes programjain.

A VENDÉGEK RÉSZÉRŐL ÉREZHETŐ VOLT AZ A FELSZABADULTSÁG, HOGY NEM KELLETT ATTÓL TARTANI, HOGY BEJÖHETNEK – E A VENDÉGLÁTÓEGYSÉGBE, VAGY SEM

Gálosi Gyula a Hungi üzemeltetője is pozitív tapasztalatairól számolt be a hétvégét illetően. Mint elmondta, mindenképpen nagy segítség volt számukra ez az intézkedés. “Egy nagyon jó hétvégét zártunk, egy nagyon jó hangulatú bulit, ahol a vendégek részéről érezhető volt az a felszabadultság, hogy nem kellett attól tartani, hogy bejöhetnek – e a vendéglátóegységbe, vagy sem. Rólunk azért azt tudni kell, hogy a nyár folyamán úgy alakítottuk át a működésünket, hogy csak bizonyos partik tekintetében tartunk zenés – táncos rendezvényeket, általában a hétvégéken egy nyitott működésre álltunk be a nyárra, aminek az a lényege, hogy nem zenés – táncos rendezvényeket tartunk, hanem egy kötetlen bár hangulatot próbálunk a Hungi teraszára kivinni. Mindenképpen javulást látunk a látogatók számában, és az elmúlt hétvége tapasztalata is az, hogy egy rendkívül jó hangulatú és egy nagyon jó közönséggel tudtunk egy önfeledtet bulizni”, avatott be a részletekbe minket Gálosi Gyula.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb