Mindenmás

Mintegy félszáz migráns illegális behozataláért felelős embercsempészeket fogtak el a szegedi rendőrök

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói a Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve elfogták annak a magyar állampolgárokból szerveződött és embercsempészésre szakosodott bűnözői csoportnak további két tagját, akik 2021. év elejétől, mintegy félszáz migránst csempésztek vagy kíséreltek meg Nyugat-Európába csempészni.

MÉG FEBRUÁRBAN KAPTÁK EL AZ EGYIK ELKÖVETŐT

A rendelkezésre álló adatok szerint február 3-án a kora délutáni órákban igazoltatták a rendőrök Szegeden a 23 éves Sz. Józsefet, aki egy kistehergépjármű rakterében 19, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a feltételezett elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A férfi letartóztatását a Szegedi Járás Bíróság 2021. február 5-én elrendelte.

JÚLIUS 6 – ÁN, KEDDEN A BŰNSZERVEZET TÖBB TAGJÁN IS RAJTAÜTÖTT A RENDŐRSÉG

A további adatgyűjtések eredményeként, a nyomozóknak sikerült azonosítani Sz. József úgynevezett „előfutóját” az abonyi illetékességű T. Alexet, továbbá megbízóját a nagykőrösi K. István Zoltánt.
A bűntársakat július 6-án a kora reggeli órákban összehangolt intézkedés során lakóhelyeiken fogták el a nyomozók és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési egységének munkatársai. Az ingatlanokban kutatást tartottak, ahonnan mobiltelefonokat, továbbá okiratot foglaltak le.
A két férfit gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették, továbbá kezdeményezték letartóztatásukat. Ellenük üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Forrás és fotók: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb