Kikapcs

Tilosban fürdőzőket csíptek nyakon a rendőrök a Huszár Mátyás rakparton

Mi mást tehet a leleményes ember ebben a tikkasztó hőségben, minthogy ott hűti magát, ahol csak tudja? A Szegeden láttam csoportba ma délelőtt posztolt kép alapján úgy tűnik, többen is kihasználták azt a csodálatos természet adta lehetőségét városunknak, hogy a Tisza partján élünk! Az egyetlen baki csak ott volt, hogy mindezt tilos helyen tették, meg is lett az eredménye…

Fotó: Szegeden láttam csoport

A fotó kora reggel készült a Belvárosi híd lábánál, ahol a szabályok szerint tilos a fürdőzés, így nyilván nem kaptak a lubickoló delikvensek tettükért dicséretet az őket fülön csípő rendőröktől. A Facebook poszt alatt beindult a komment cunami, többen azzal poénkodtak, hogy a tegnapi angol meccs szurkolói engedték el magukat mámoros örömükben, mások pedig megértően arra hivatkoztak a tilosban fürdőzők védelmére, hogy ugyan ott van szemben a gyönyörű Lapos Beach, viszont az hétköznaponként csak 10 órától látogatható, így a kora reggeli mártózásra ott nincs lehetőség.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Szegedi Rendőrkapitányságot, akik az alábbi választ adták:

“A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. július 8-án 5 óra körül intézkedtek a Huszár Mátyás rakparton. A Tiszában tartózkodó külföldi állampolgárok nem tudták, hogy ott tiltott a fürdőzés. A rendőrök tájékoztatták őket a szabályokról, majd az intézkedés figyelmeztetéssel zárult. A folyó ezen szakasza rendkívül veszélyes, hiszen itt rendkívül sok az örvény. Fürödni a Tisza szegedi szakaszán csak a kijelölt helyen, a Laposon lehet.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb