Közélet

Idén Szabadka kapta a „Balkán Kulcsát” Mórahalomtól

Mórahalom Város a határmenti együttélés és jószomszédi kapcsolatok elkötelezett támogatójaként, 2019 óta minden év július 8-án ünnepli Szerbia Napját. E kiemelt jelentőségű alkalomhoz kapcsolódóan a város egy vándorkulcs adományozásával kíván minden évben egy szerbiai települést támogatni, s bemutatkozási lehetőséget biztosítani számára a homokháti térségben.

Fotó: Magyar Andor, szeged365.hu

A BALKÁN KULCSA EGY SZIMBOLIKUS EREJŰ CÍM

“Amikor Mórahalom városa létrehozta a Kolo Szerb Kulturális Központot, egyúttal arról is döntött, hogy a határrégió gazdasági, kulturális és társadalmi kapcsolatainak általános erősítésén túl minden évben kiemelt figyelmet szán egy konkrét szerbiai településnek. A “Balkán Kulcsa” egy olyan szimbolikus erejű cím, mely lehetőséget biztosít az adott évben egy többszintű bemutatkozásra Mórahalmon és a homokháti térségben. 2021-ben a “Balkán Kulcsát” Szabadka Városa kapja meg egy gálaműsor keretében július 8-án”, írta a mórahalmi önkormányzat sajtószolgálata közleményében.

Fotó: Magyar Andor, szeged365.hu

A rendezvényen részt vett Őexc. Ivan Todorov Szerb Köztársaság budapesti nagykövete, Nemesi Pál kormánybiztos, Stevan Bakić Szabadka Város polgármestere, Simo Salapura Nagybecskerek polgármestere és
Nógrádi Zoltán Mórahalom polgármestere.

NEMESI PÁL ELMONDTA, AZON DOLGOZIK, HOGY ERŐSÖDJENEK A KÉT ORSZÁG GAZDASÁGI KAPCSOLATAI

Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, kormánybiztosként azon dolgozik, hogy erősödjenek a gazdasági kapcsolatok a két ország között. Úgy véli, jó úton járnak, s hamarosan elkezdik azt a befektetés-ösztönzési munkát, aminek köszönhetően a magyar kormány támogatásával a magyar és szerb cégek kapcsolatait új szintre emelik, jelentette ki.

Fotó:_ Magyar Andor

A BALKÁN KULCSA BIRTOKOSA EGY ÉVEN ÁT BEMUTATJA MÓRAHALMON GAZDASÁGI ÉS KULTURÁLIS ÉRTÉKEIT

A „Balkán Kulcsa” birtokosa egy esztendőn keresztül kulturális, gazdasági, társadalmi és hitéleti értékeinek Mórahalmon történő bemutatásával erősíti a nemzeteink közötti kapcsolatot. A kulcsot idén Szabadka Városa kapta meg, melyet ünnepélyes keretek között csütörtökön adtak át a mórahalmi a Kolo Szerb Kulturális Központban.

Forrás: Mórahalom Város Sajtószolgálata

Fotók: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb