Mindenmás

Ilyen volt Szegeden a tegnap esti vihar – csak három megye úszta meg károk nélkül

A pénteki vihar miatt eddig 281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára. A legtöbb beavatkozásra a Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom megyékben és Budapesten volt szükség, de Somogy, Vas és Zala megye kivételével minden megyében keletkeztek viharkárok – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombat reggel az MTI-vel.

FŐKÉNT KIDŐLT FÁK ÉS LETÖRT FAÁGAK MIATT KELLETT BEAVATKOZNIUK A TŰZOLTÓKNAK

Mint írták, főként kidőlt fák és letört faágak miatt kellett beavatkozniuk: a faágak utakra, autókra, házakra, elektromos vezetékekre dőltek, ezeket kellett eltávolítaniuk. Helyenként a hirtelen lezúduló esőt nem tudta elvezetni a csatornarendszer, húsz lakóházból a tűzoltóknak kellett kiszivattyúzniuk a vizet. Néhány lakóház elektromos szekrényébe is befolyt a víz, ami elektromos tüzekhez, füstöléshez vezetett. Több lakóházba is villám csapott, és meggyulladt a tető, másutt fák gyulladtak ki a villámlástól, de volt ahol épületek tetejét és kéményét is megbontotta az erős szél, sok helyen pedig a dió és tojás méretű jégeső rongálta meg a háztetőket, olvasható a közleményben.

SZEGEDET SEM KERÜLTE EL A VIHAR

Estére látványos villámlásokkal Szegedre is megérkezett a vihar, amit nagyon sokan meg is örökítettetek és elküldtetek számunkra, most ezekből hoztunk nektek egy válogatást! Hatalmas köszönet nektek a fotókért!

Hatalmas köszönet a fotókért Olvasóinknak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb