Közélet

Jakab Ferenc, virológus: már ősz előtt elérheti Magyarországot a negyedik hullám

Jakab Ferenc, virológus, a koronavírus-kutatási akciócsoport vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában arra figyelmeztetett, hogy korai még fellélegeznünk, nem küzdöttük le a járványt, sőt, már ősz előtt elérheti Magyarországot a negyedik hullám, kis szerencse kell ahhoz, hogy az augusztust még megússzuk.

AZ OLTATLANOK ELÉG JELENTŐS SZÁZALÉKÁT TESZIK KI AZ ORSZÁG LAKOSSÁGÁNAK AHHOZ, HOGY EGY NEGYEDIK HULLÁMOT ELINDÍTSANAK

“Senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, hogy ezt a járványt leküzdöttük, maximum most fellélegezhetünk egy kicsit. Magyarországon valóban magas az átoltottság aránya, de vannak, akiknek még semmiféle védettsége nincsen. Ők elég jelentős százalékát teszik ki az ország lakosságának ahhoz, hogy a járvány negyedik hullámát elindítsák”, fogalmazott a professzor.

A NEGYEDIK HULLÁM JOBBAN FOGJA ÉRINTENI A FIATALOKAT

Jakab Ferenc szerint borítékolható, hogy Európában a delta variáns idézi elő a következő hullámot. Úgy gondolja, egyértelműen van ok az aggodalomra, hiszen azt látni, hogy még ott is emelkedésnek indult a fertőzésszám, ahol viszonylag magas az átoltottság, például Izraelben. Véleménye szerint a negyedik hullám komolyabb lesz az elsőnél, de gyengébb a harmadiknál. Mint elmondta, nem hiszi, hogy nagyon erős vírushullám elé nézünk, de abban biztos, hogy meg fogjuk érezni. Várhatóan a negyedik hullám jobban fogja érinteni a fiatalokat, ami részben azzal magyarázható, hogy az ő populációjukban alacsonyabb az átoltottság.

AZ OLTOTTAK NAGYOBB BIZTONSÁGBAN VANNAK

A professzor hangsúlyozta, a fertőzési láncot csak oltással lehet megakadályozni, és mindenképpen kijelenthető, hogy az oltottak nagyobb biztonságban vannak az oltatlanoknál, náluk a betegség nem olyan súlyos lefolyású.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Anya Fernald scandal
'Fel a tetejéhez' gomb