Mindenmás

Bevont engedéllyel, ittasan okozott balesetet, majd a tőle segítséget kérő vétlen autó utasait szó nélkül otthagyta egy férfi Szeged környékén

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik segítségnyújtás nélkül hagyták el az általuk okozott baleset helyszínét.

ITTASAN, BEVONT ENGEDÉLLYEL, A MEGENGEDETT SEBESSÉGNÉL GYORSABBAN HAJTVA OKOZOTT BALESETET

A vádirat szerint 2019. január 30-án, a kora esti órákban a vádlott, hosszabb italozást követően két utasával autóba ült. A járművet vezető férfit korábban már két alkalommal is elítélte a bíróság ittas járművezetés miatt, s ennek okán vezetői engedélyét is bevonták. Az egyik megyebeli falu határában, egy mellékúton a vádlott a megengedettnél nagyobb sebességgel hajtott és ittassága folytán nem vette észre az előtte szabályosan haladó, kanyarodáshoz készülő személygépjárművet, ezért a hátuljának nekihajtott.

A SÉRÜLTEK A SEGÍTSÉGÉT KÉRTÉK, DE Ő SZÓ NÉLKÜL TOVÁBBHAJTOTT

Az ütközés következtében a vétlen sofőr és utasa járművükkel lesodródtak az útról, és a szántóföldön álltak meg. Ezt látva a vádlott megállt, majd a sértettek autójához odament. A balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett, de vérző sértettek kérdésére segítséget kértek tőle, ő azonban szó nélkül visszaszállt autójába, és a helyszínről társaival együtt segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A SÉRTETTEK 8 NAPON BELÜL GYÓGYULÓ SÉRÜLÉSEKET SZENVEDTEK

Az ütközés során a vádlott valamint egyik utasa és a sértettek is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el. A vádlottat a járási ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével valamint a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásnak bűntettével, míg társait segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Webb.org
'Fel a tetejéhez' gomb