Mindenmás

Tudtátok, hogy van Szegeden kriptovaluta automata?

Egy ideje berobbantak a köztudatba a kriptovaluták. Megkérdeztünk egy kriptobányászt, hogy ő mit gondol az automatáról és hogyan látja a jelnelegi helyzet.

A kriptovaluták története még 2009-ben kezdődött, amikor egy ismerletlen programozó a 2008-as bankválság után egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszközt, a Bitcoint dobott piacra. Azóta rengetegen meggazdagodtak belőle, a kriptovaluták előteremtésével és valutaváltásokkal, de még többen buktak rajta egész vagyonokat.

A KRIPTOPÉNZEKKEL FOGLALKOZÓK EGYELŐRE ELREJTŐZNEK A NYILVÁNOSSÁG ELŐL

Mi, egy neve elhallgatását kérő kriptobányászt kerestünk fel. Alanyunk azért sem szeretné, ha kiderülne, hogy hívnák, mert ő egyike volt a nagy nyereséget tudhatott magáénak és nem szeretné, ha nagy nyilvánosság övezné sikerét. Már csak azért sem, mert Magyarország még mindig hadilábon áll kriptovaluták elfogadásával.

LEGÁLIS IS LEHET A KRIPTOVALUTA?

Az érintett bányász megjegyezte, hogy nemrég alkottak egy kriptovaluta törvényt, ami elvileg a jövő évtől érvényben lesz. A törvény értelmében a kripto kereskedők és bányászok 15 százalékos SZJA-t lesznek kötelesek fizetni nyereségük után 5 év amnesztia mellett, azaz ha eddig elfelejtették volna bejelenteni millióikat, nem fogják őket megbüntetni.

MÁR SZEGEDEN IS LEHET AUTOMATÁBÓL KRIPTOVALUTÁT VÁLTANI

A fővárosban már egy ideje működnek kriptovaluta váltó automaták, amelyből egy fajta Szegeden is megjelent. Az Árkád bevásárló központban található automata egyelőre csak vásárlásra alkalmas, eladásra nem. Tehát ha van elfekvőben némi kriptovalutánk, abból sajnos Szegeden magyar forintot még nem tudunk kicsikarni, de már az automata jelenléte is azt sugallja, hogy a kriptopénzek felé halad Szeged is.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless youtube niches
'Fel a tetejéhez' gomb