Mindenmás

Elloptak egy hidat Sándorfalván – videóval

Szoktak lopni kerékpárt, autót, telefont, és szinte mindent, ami mozdítható. Sándorfalván ezt új szintre emelték, ott ugyanis egy hidat loptak el, ami a kevésbé mobilis tárgyak közé sorolható.

Garai Zsolt gazdálkodó vállalkozó magyar szürkemarhákat tart. Sándorfalva határában szokta legeltetni az állatokat, a Szegedfish KFT.-től bérelt mezőkön. A két mezőt, ahol az állatok étkeznek egy csatorna választja el. Éveken keresztül az útra kihajtva tudta csak átterelni egyik mezőről a másikra az állatokat. Annak érdekében, hogy ne tartsák fel a forgalmat tavaly közel egy millió forint értékben építettek egy hidat a csatornára, amin biztonságban átkelhettek az állatok.

HÍDTOLVAJOK TETTEK KERESZTBE A GAZDÁNAK

A közelmúltban azonban valaki, vagy valakik, egészen meglepő aljassággal megkárosították a gazdát azzal, hogy konkrétan ellopták a hidat. Ezt a bizonyos lopást úgy kell elképzelni, hogy a fából készült híd pallóit felfeszegették, elfűrészelték és bizony magukkal is vittek jó pár pallót, ezért nem lehet csak sima rongálásról beszélni.

Enyingi János, Garai Zsolt beosztottja számolt be nekünk a részletekről.

DRÁGA A FA

Durván emelkedtek az elmúlt egy évben az építőanyag árak, ami a fa anyagokat is érinti. Az Arzalim KFT. meglátása szerint egy 3 méter hosszú, 4 centiméter vastag és 20 centiméter széles palló, több, mint 6 ezer forintba kerül. A hidat 6 méter hosszú pallókból építették, ami azt jelenti, hogy azoknak a jelenlegi értéke a 12 ezer forintot is meghaladhatja. Ezen pallókból ráadásul 15 darabra van legalább szükség, így a kár ami a gazdát érte 180 ezer forint is lehet. A gazda az anyagi kár mellett mégis leginkább a befektetett munkaórákat, energiát és fáradtságot sajnálja a legjobban. Reméljük a tettesek mihamarabb rendőrkézre kerülnek.

A TOLVAJOKNÁL NINCS ERKÖLCSI HATÁR

Hasonlóan elképesztő eset volt az a szegedi autólopás, amit a kocsi tulajdonosának a fia hajtott végre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb