Mindenmás

A gendersemlegesség jegyében: érkeznek a terhes férfi emojik

Legutóbba Lufthansa jelentette be, hogy ezentúl gendersemlegesen köszöntenek, vagyis mellőzik a “hölgyeim” és “uraim” megszólítást a repülőjárataikon. Akinél már ez kiverte a biztosítékot, az kapaszkodjon meg: bejelentették, hogy a gendersemlegesség jegyében nemsokára érkeznek a terhes férfi emojik.

ÚJ PIKTOGRAMMOKKAL KEDVESKEDNEK

Minden évben július 17-én ünneplik az emoji világnapját, s ez alkalomból a The Smiley Company, melynek székhelye az Egyesült Királyságban van, és több mint száz országban rendelkezik a mosolygós arcok jogaival, új piktogramokkal kedveskedik a vicces hangulatjelek kedvelőinek. Az idei újdonságok között állítólag egy diszkógömb, egy olvadó mosolygós arc, egy szalutáló alak és egy saját szájába harapó fej is szerepel majd – írja a Híradó.hu az amerikai New York Postra hivatkozva. A legnagyobb meglepetést azonban nem ezek az emojik okozzák, hanem az LMBTQ-mozgalom jegyében kreált terhes férfi formájú apró színes képek.

Forrás: New York Post Twitter

MÉG JÓVÁ KELL HAGYNI A TERVEKET

A The Smiley Company legfrissebb ikonok terveit a gyártónak még jóvá kell hagynia, de a korábbi tapasztalatok arra engednek következtetni, hogy nem lesz akadálya a piacra dobásuknak. A cég a legtöbb emojinál igyekszik gendersemleges lenni, illetve úgy alakítani, hogy bárki használhassa a hangulatjeleket, de azért maradt még egy-két genderspecifikus emoji.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb