Mindenmás

Mindeközben a déli szomszédainknál: fej nélküli holttesteket mutogatott a tévében a szerb belügyminiszter

Zajlik az élet a déli szomszédainknál: Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter vasárnap este fej nélküli holttestek bemutatásával sokkolta a Pink TV nézőit – írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A belügyminiszter elmondása szerint a részben kitakart fotókon Veljko Belivuk emberei láthatók, akik „kivégzés előtt” fognak egy férfit, majd fej nélküli holttestről készített képeket is mutatott, melyből kések álltak ki és vér szivárgott egy edénybe, valamint levágott emberi lábfejek is láthatók voltak a műsorban. A belügyminiszter azt mondta, a fotókat Veljko Belivuk embereinek mobiltelefonjain találták.

BELIVUK BANDÁJÁT FEBRUÁRBAN TARTÓZTATTÁK LE

A gyanúsítottakról készült más képeket is mutatott, melyek állítólag azok nyaralásain készültek, valamint a banda állítólagos rejtekhelyén talált kábítószerről készült fotókat is prezentált. Veljko Belivuk bandáját, a vezért, valamint még 16 társát egyébként februárban tartóztatták le. Belivuk, más néven Velja Nevolja, vagyis Bajkeverő Velja a Partizán Belgrád Grobari (Sírásók) nevű hírhedt szurkolói csoportját vezette. A csoport lényegében az egyik montenegrói szerb maffia, a kavači klán belgrádi leágazása volt, akik háborúban álltak egy rivális montenegrói klánnal és a csapat másik szurkolói csoportjaival is. A rendőrség szerint Belivuk és bandája a szurkolói csoportot lényegében csak álcának használta, a valóságban egy gyilkosságokkal, drogkereskedelemmel, emberrablásokkal és pénzmosással foglalkozó bűnszervezetet alkottak, és kifejezetten az erőszakosabb fajtából. A banda a Partizán stadionjának helyiségeit használta a fegyverek és a drogok elrejtésére is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb