Közélet

Négy önjáró trolibuszt szerezne be Szeged a Zöld Busz Program keretében

Négy önjáró trolibuszt szerezne be Szeged a Zöld Busz Program keretében, mely május 31-én zárult első pályázati eljárásában összesen 11 pályázó, illetve konzorcium nyújtott be finanszírozási kérelmet lokálisan nullemissziós autóbuszok (akkumulátoros villanybuszok és önjáró trolibuszok) beszerzésére, valamint a szükséges töltőinfrastruktúra kiépítésére, olvasható a magyarbusz.info oldalon. 

TOVÁBBI NYOLC AKKUMULÁTOROS VILLANYBUSZ IS ÉRKEZIK SZEGEDRE

Az ezekre igényelt támogatások összértéke a Zöld Busz Projektiroda korábbi közlése szerint megközelíti a 18,4 milliárd forintot. Mivel a kormány legfeljebb 80%-os intenzitással támogatja a beszerzéseket, a közel 25 milliárdos összértékű beruházások önrészét, jelen esetben 7 milliárd forintot a pályázóknak kell biztosítaniuk. Ebből az összegből 123 darab szóló elektromos autóbusz és négy darab önjáró trolibusz beszerzése valósulna meg, mostanra pedig az is kiderült, hogy utóbbi járművek Szegeden állhatnak majd az utazóközönség szolgálatába. A program keretében további nyolc akkumulátoros villanybusz is érkezik majd Szegedre.

A KÖZBESZERZÉS MÉG NEM INDULT MEG

A Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) a kormányzati program nyújtotta lehetőséggel élve négy kisegítő akkumulátoros hajtással szerelt, szóló kivitelű trolibusz beszerzéséhez igényelt állami támogatást. A járművek megvásárlását célzó közbeszerzést a többi pályázóval Miskolccal, Veszprémmel, Péccsel és a Volánbusszal – ellentétben a közlekedési cég még nem indította meg, az SZKT vélhetően megvárja ezzel támogatási igényének kedvező elbírálását, írta a magyarbusz.info.

Forrás: magyarbusz.info

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb