Közélet

Koronavírus: az elmúlt hétvégén 4 új fertőzöttet regisztráltak Szegeden és környékén, 139-et az országban

A hétvégi összesített adatok szerint 139 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 864 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 4 új esetet regisztráltak péntek és vasárnap között. A hétvégén összesen ketten hunytak el, így az elhunytak száma 30 017 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 743 245 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 35 602 főre csökkent. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

MÁR 5 569 099 FŐ KAPTA MEG AZ OLTÁSÁT HAZÁNKBAN

Már 5 569 099 fő kapta meg az oltását hazánkban, közülük 5 293 132 fő már a második körön is túl van. Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is – automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra.  Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

AUGUSZTUS 1 – TŐL LEHETŐSÉG NYÍLIK A HARMADIK OLTÁS FELVÉTELÉRE

A kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től. Az átoltottság további növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdéskor minden oktatási intézményben lehetővé teszik az oltás felvételét. Az egészségügyi dolgozók számára pedig kötelező lesz az oltás.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb