Mindenmás

21 migránst szállító szerb férfit fogtak el a rendőrök Ruzsánál

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb férfinak a letartóztatását, akit a héten embercsempészésen értek tetten Üllésen.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított hétfő délután Ruzsa térségében vett fel kisteherautójába 21 személyt, akik korábban ismeretlen kísérő segítségével léptek át a szerb-magyar zöldhatáron, és velük az Európai Unió belseje felé indult. A szomszéd faluban azonban az osztrák forgalmi rendszámú járművet a rendőrség munkatársai ellenőrzés alá vonták, melynek során a kisteherautó rakterében megtalálták a magukat afgán állampolgárnak valló határsértőket, akik sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb