Közélet

Szeged365 benzinár-figyelő: történelmi rekordszintre emelkedett az üzemanyag átlagára, 437 forintot kérnek a legolcsóbb benzinért Szegeden

Történelmi üzemanyagárral robbant be a szerda Szegedre, ugyanis a múlt héthez képes bruttó 2 forinttal emelkedett a benzin átlagára. Ezzel az emeléssel sajnos elértük a történelmi rekordnak számító szintet, ami legutóbb 2012 tavaszán következett be. A gázolaj átlagára mára nem változott, az maradt egyelőre a múlt heti szinten, mi pedig futottunk egy gyors kört, hogy megtudjuk: hol, mennyit kérnek egy liter benzinért és hol tankolhatunk a legolcsóbban Szegeden.

Mára egyébként a 95-ös benzin átlagára elérte a 453 Ft/litert, mi pedig Szegeden az árakban jelentős eltéréseket tapasztaltunk. Kiderült, a legdrágább benzint 459,9 Ft-ért kínálják, míg a legjutányosabb áron 436,9 Ft -ért juthatunk hozzá az üzemanyaghoz. A gázolaj esetében 423,9 Ft a legolcsóbb, míg a legdrágább tankolás során 452,9 Ft-ot is fizethetünk literenként:

PÉNTEKIG KELL KIHÚZNI, EKKOR CSÖKKENNEK AZ ÁRAK

Jó hírrel is szolgálhatunk az autósoknak, péntektől ugyanis a benzin és a gázolaj átlagára is bruttó 4-4 forinttal kerül majd kevesebbe a töltőállomásokon. Így az átlagárak újra 450 forint alatt lesznek a hét második felétől, tehát holnapután ha nem is sokkal, de mérséklődnek az üzemanyagárak. Ez mondjuk nem a forintnak köszönhető, hanem annak, hogy a Brent olaj hordónkénti ára beesett 70 dollár alá néhány nap alatt – írja a holtankoljak.hu.

CSAK ÁTMENETI A ZUHANÁS

A szakértők szerint az olajár kapcsán tapasztalható zuhanás csak átmeneti, szóval arra ne számítsunk, hogy az előttünk álló hetekben folyamatosan lejjebb kúsznak majd az üzemanyagárak. Péntektől tehát kicsit javul a helyzet ez ügyben, pontosabban így alakulnak majd az átlagárak a hétvége előtt:

  • 95-ös benzin: 449 Ft/liter
  • Gázolaj: 443 Ft/liter

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb