Mindenmás

Ma már sokkoltak a rendőrök: bemutatták működés közben az új TASER X2-est (videóval)

Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtónyilvános eseményt tartott ma, ahol bemutatták a rendőrségi kényszerítő eszközöket, többek között a nagy érdeklődésre számot tartó TASER X2 elektromos sokkoló eszközt és a rendezvénybiztosítások alkalmával használt felszereléseket. Ez azért érdekes számunkra, mert várhatóan ősztől már a szegedi rendőrök is sokkolhatnak, tehát érdemes megismerkedni közelebbről is a fent említett eszközzel.

Visszakanyarodva a mai napra: a Készenléti Rendőrség Budapest X., Kerepesi úti központi objektumának alakulóterén dr. Gáspár Miklós r. alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mesteroktatója tartott előadást a TASER X2-ről, amit működés közben bemutatott Oláh László r. őrnagy, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ munkatársa.

“Maga az eszköz arra lett kifejlesztve, hogy kiváltsa a lőfegyvert. Legegyszerűbb, ha ezt mi nem halálos fegyverként, eszközként definiáljuk. Különböző fokozatai vannak annak, hogy ha valaki a rendőri intézkedésnek szembeszegül, vagy megtámadja a rendőrt, esetleg mást, ezért a TASER az tulajdonképpen arra van kitalálva, hogy kiváltsa a lőfegyvert. Ez egy pisztolyformájú eszköz, ami sűrített nitrogéngázzal juttatja a célba a szondákat” – mesélte a sokkoló működését dr. Gáspár Miklós r. alezredes, aki hozzátette, hogy a szerkezetben van egy duplalézeres célzó is és ezzel harcképtelenné lehet tenni bárkit, viszont nem okoz maradandó sérüléseket. Az akcióról videó is készült, ami elég volt arra, hogy meggyőződjünk róla, hogy nem szívesen sokkoltatnánk magunkat az új TASER eszközökkel:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb