Kikapcs

Ezt még Mahátma Gandhi is imádta volna: Lótusz Napokon jártunk a Füvészkertben (Szeged 365 fotóriport)

Ázsiai zenei különlegességek, jóga, harcművészet, hennafestés, origami-kiállítás – többek között ezekkel a programokkal várták ma és várják holnap az érdeklődőket a XIV. Lótusznapokon Szegeden, az SZTE Füvészkertjében. A július 24–25 között megrendezett esemény középpontjában továbbra is az indiai lótuszvirág áll, amely az év ezen szakaszában látható teljes pompájában.

Röviden: botrányosan szép. (bocs, a cikk szerzője férfi, elsőre ez a nem túl irodalmi jelző ugrott be)

Bővebben: íme Nyitrai Szilárd kollégánk fotóriportja a szombati napról. A kétnapos esemény nemcsak az indiai kultúra iránt érdeklődőket célozza meg, hanem betekintést enged a koreai, a kínai és a japán világ hagyományaiba is. Nekünk nagyon tetszett:

  • a tó partjáról induló Lótusz-túra, ami a vízen úszó távol-keleti virágokkal valami egészen elképesztően túlvilági látványt nyújtott,
  • a szegedi Leung Ting Wing Tsun Kung-Fu Szeged Iskola bemutatója, ami annak dacára is lenyűgöző volt, hogy a kint lévő kollégáink közül egyikünk sem rajong a stílusért,
  • és a Fire Fantasy távol-keleti tűzzsonglőr bemutatója, nekünk továbbra is ők a kedvenceink, ha a tüzeskedésről van szó.

A vasárnap még izgalmasabbnak tűnik, mint a full telt házas szombat, többek között lesz:

  • Bharatanatyam dél-indiai klasszikus táncbemutató,
  • Taiko japándob show,
  • és a teljesség igénye nélkül, Tai Chi bemutató és Chi Kung gyakorlás.

A teljes programot ITT éred el, ne hagyd ki!

Fotók: Nyitrai Szilárd, Szeged 365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb