Sport

Megsérült az egyetlen magyar ökölvívó az olimpián és kiesett

Az 57 kilogrammban szereplő Gálos Roland első mérkőzésén kikapott, így búcsúzott a tokiói olimpia ökölvívóversenyétől, melynek egyetlen magyar indulója volt.

A bajaiak 26 éves bokszolója a kazah Serik Temirzsanov ellen lépett ringbe a nyolcaddöntőbe jutásért. Előzetesen kiélezett csatára lehetett számítani, összességében azonban Gálos sima vereséget szenvedett.

MÁR AZ ELEJÉN ROSSZUL ÁLLT GÁLOS SZÉNÁJA

A mérkőzést alapvetően meghatározta Temirzsanov kiváló “rajtja”, alig fél perc után ugyanis egy szép jobb egyenest követően a mérkőzésvezető számolt Gálosra, aki kissé tompán mozgott a meccs elején. Aztán hiába vette fel a ritmust, a menetet elveszítette, ráadásul az ötből két pontozónál 10-8-ra, így komoly hátrányba került három perc után.

A második szakaszban már egyértelműen Gálos ment előre, de nem ütött eleget, ráadásul Temirzsanov kiváló érzékkel indított bele támadásaiba, a menet közepén pedig kemény testütései után a bíró – kissé talán elhamarkodottan – ismét számolt a magyarra. A középső három percet a pontozók az elsőhöz hasonlóan értékelték, így Gálos Rolandnak lehengerlő zárószakaszra lett volna szüksége. A bajai sportoló ezt végig robotolta, többször szépen talált is, de Temirzsanov kontrolálta az eseményeket, így ezt a szakaszt is nyerte, és egyhangú pontozással (30-25, 30-25, 30-27, 30-27, 30-27) jutott a 16 közé.

BORDATÖRÉS ÉS FÁJDALMAK

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság Magyarock elnevezésű közösségi oldala szerint a magyar sportoló a második menetben megsérült. Mint később kiderült, bordatörést szenvedett, és fájdalmakkal küzdötte végig az összecsapást.

Gálos Roland búcsúja után magyar versenyző nélkül folytatódik az olimpiai boksztorna.

ÚSZÁSBAN ÉS VÍVÁSBAN VISZONT EGÉSZ JÓK VAGYUNK

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb