Sport

A szegedi tollaslabdázó Sárosi Laura sajnos elveszítette az első mérkézést az olimpián

A tollaslabdázó szegedi Sárosi Laura vereséggel kezdte meg a csoportküzdelmeket a tokiói olimpián. A riói olimpikon, a világranglistán 74. Sárosi Laura a rangsorban hatodik Ratchanok Intanon ellen lépett pályára, aki 2013-ban minden idők legfiatalabb világbajnoka lett női egyesben. Ezt megelőzően nem találkoztak még egymással.

A korábbi világelső Intanon kezdte jobban a találkozót, gyors lábmunkájával és precíz ütéseivel ötpontos előnyre tett szert (8-3). A játszma második felében tovább nőtt a különbség, és bár Sárosi több labdamenetet is hosszúra tudott nyújtani, az ötödik kiemelt thaiföldi tollaslabdázó magabiztos játékkal 13 perc alatt megnyerte a szettet.

SZOROS MECCS VOLT, DE VESZÍTETT

A folytatásban szorosan alakult a játék, 5-4-re is vezetett Sárosi, aki a mérkőzés leghosszabb, több bravúros ütést is tartalmazó labdamenetét is megnyerte. 7-7 után viszont ismét el tudott lépni Intanon (11-7), és a második játszma második fele is simábban alakult az első részénél. Intanon a klasszisát érvényesítve a szettet 17 perc, a mérkőzést fél óra alatt zárta le.

KEDDEN JÖN A FOLYTATÁS

Sárosi – aki a magyar tollaslabdázók közül elsőként immár második olimpiáján vesz részt – kedden a malajziai Soniia Cheah ellen játszik a csoportkörben. A trió élén végző játékos majd a nyolc közé jutásért folytatja. Korábban az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázója, Krausz Gergely két játszmában kikapott a J jelű hármasban az indonéz Anthony Sinisuka Gintingtől.

LAURA KORÁBBAN MEGNYERTE A PORTUGÁL BAJNOKSÁGOT

Forrás: MTI:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb