KözéletSzegedi Arcok

Duda Ernő: egy 10 ezer forintos bónusz újra fellendíthetné az oltási kedvet Magyarországon

Pénz beszél? Duda Ernő közismert szegedi virológus a nemzetközi tapasztalatokra hivatkozva azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy egy pénzbeli ösztönzés valószínűleg fellendítené az oltakozási hajlandóságot Magyarországon. Duda szerint a 3 millió hiányzó beoltott felét ezzel az eszközzel még a vakcina felvételére lehetne bírni.

Csaknem hárommillió ember nincs még beoltva koronavírus ellen Magyarországon. Duda Ernő virológus szerint egy 10 ezer forintos bónusszal legalább másfél millió embert rá lehetne venni az oltásra. Mint nyilatkozta, szerinte a hozzáférés hiánya is problémát jelent:

Nekem az az érzésem, rengeteg olyan ember van, akinek nincs internet hozzáférése, nincsen számítógépe, és ennek következtében nem is tudna regisztrálni, még akkor se, ha akarna” – nyilatkozta.

A felvetéssel kapcsolatban az ATV Híradója megkereste az EMMI-t, akik válaszukban azt írták: az Operatív Törzs hamarosan több akciót is elindít az átoltottság további növelésére. Mint ismert, augusztusban az időseket, az iskolakezdés előtti napokban pedig a 12-15 év közötti tanulókat célozza meg aktívan a kormány.

Forrás: ATV

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb