Sport

Útnak indult Kárász Anna, szegedi kajakozó, reméljük arannyal tér haza – Frissítés: Nádas Bence és Hüvös Viktor is Annával tart

Kárász Anna, a négyszeres világbajnok szegedi kajakozó ma reggel indult el a tokiói olimpiára. Jelenleg még a Liszt Ferenc reptéren tartózkodik, szóval ha személyesen szeretnétek neki kéz és lábtörést kívánni, most még megtehetitek itthon is.

Anna számos jó eredményt tudhat már magának. Legutóbb 2014-ben, A Brandenburgban rendezett Európa-bajnokságon K–2 200 m-en ezüstéremmel és K–4 500 m-en aranyéremmel nyitotta az évadot. A szegedi U23-as világbajnokságon a K–1 200 m-t és a K–1 500 m-t is aranyéremmel zárta. A moszkvai világbajnokságról két aranyérmet sikerült elhoznia, a K–2 200 m és K–4 500 m-es számokban. Így tehát nyugodtan nevezhetjük őt olimpia aranyérem esélyesnek.

Szorítunk neked Anna!

ANNA NEM EGYEDÜL UTAZIK

A Szegedi Vízisport Egyesület közlése szerint Nádas Bence és Hüvös Viktor is vele tart. Így teljes a magyar kajak-kenu csapat. 11 óra 20 perckor indul a gépük, ami magyar idő szerint hétfőn érkezik meg a japán fővárosba. Reméljük jól telik a repülőútjuk és nem fárasztja ki őket a hosszú utazás és az időeltolódás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb