Kikapcs

Elmarad a Hungarikum Fesztivál (frissítve: megvan az ok, amiért elmarad)

A 13-as szám szerencsétlen. Ezt az is bizonyítja, hogy tavaly lett volna 13. alkalommal megszervezve a Hungarikum Fesztivál szegeden, de mint tudjuk, a koronavírus közbeszólt. Most úgy tűnik, az átok nem szűnt meg, mert idén is elmarad a rendezvény.

A fesztivál igazgatójától, Elekes Zoltántól tudtuk meg, hogy az összművészeti és magyar termékeket felvonultató eseményt 2021-ben sem tartják meg. Arról, hogy idén miért nem tartják meg, még nem kaptunk információt, ám amint válaszolnak kérdéseinkre, jövünk a frissítéssel.

KORÁBBAN MÉG ÚGY NÉZETT AUGUSZTUS KÖZEPÉN TARTJÁK MEG

MEGVAN AZ OK: AZ OSKOLA UTCA FELÚJÍTÁSA TETT KERESZTBE

Megvan az ok, amiért nem lesz az idén Hungarikum Fesztivál. Mint Elekes Zoltán, a rendezvény igazgatója a Szeged365.hu-nak elmondta, folyamatosan egyeztetett a Szegedi Városkép és Piac Kft-vel az eseményről, illetve annak helyszínéről. Az Oskola utca felújítása miatt a rakpart nem lezárható, így az Augusztus 20-i esemén beköltözik a Széchenyi térre, időben pedig a Hungarikum Fesztivál után egy héttel kezdődött volna a rendezvénysorozat. A két rendezvény együtt is akart működni, de a tervek szerint nagyobb volumenű lesz az államalapítási ünnep, így a hungarikumokkal foglalkozó esemény az építési munkálatok idejére esett, ami nyilvánvalóan senkinek se lett volna kellemes.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb