- Hirdetés -
- Hirdetés -
Sport

Milák Kristóf 200 méter pillangón első helyen jutott tovább az olimpián

- Hirdetés -

Milák Kristóf toronymagasan a legjobb, Kenderesi Tamás pedig a nyolcadik idővel jutott tovább 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyeinek hétfői előfutamaiból.

A Budapesti Honvéd SE 21 éves világcsúcstartója és világbajnoka 1:53.58 perccel nyerte a futamát, összesítésben 83 századdal előzte meg a második tajvani Vang Kuan-hungot.

- Hirdetés -

KRISTÓF A FINÁLÉRA TARTOGATJA AZ EREJÉT

“Bemelegítettem. Jól esett, vakon 1:54 perces időt szerettem volna, egy kicsit jobb is lett. Százig elúszkáltunk Chaddel, aztán elhúztam. Lehetne jobbat úszni, de nem kell. A fináléban szeretnék nagyot úszni”. – értékelte teljesítményét a sportoló.

A 2012-es olimpiai bajnok dél-afrikai Chad Le Clos éppen a 16., utolsó helyen jutott tovább. Milák azt is kijelentette, azért jött Tokióba, hogy mindkét pillangószámot megnyerje, azaz a 100 métert is.

KENDERESINEK NÉMI PIHENÉSRE VAN SZÜKSÉGE

A Rióban bronzérmes Kenderesi 1:55.18 perces idővel lépett tovább az elődöntőbe. “Vártam már, hogy ússzak. Azt szerettem volna, ha 1:54-gyel kezdődik az időm, de jó ez így. Nem vett ki annyit belőlem” – nyilatkozta a 24 éves versenyző, aki tart az elődöntőtől, mert “nem fog jól esni” ilyen rövid időn belül még egyszer leúszni ezt a számot. “A döntő jó lesz, ott van 24 óra pihenni és regenerálódni”.

Az elődöntő futamait magyar idő szerint kedden 4.35-től rendezik.

Forrás: MTI / Borítókép: Kovács Tamás

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb