- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Viszlát, Belvárosi híd! Augusztus 1-től újabb lezárások jönnek Szegeden

- Hirdetés -

Vasárnap újabb változások lépnek életbe Szeged belvárosában, augusztus 1-től 22-ig Újszegedről a belvárosba csak a Bertalan hídon tudunk majd áthajtani, de változik a forgalmi rend az Oskola utcában is. A belváros felől Újszeged irányában továbbra is használható marad a Belvárosi híd, átmenetileg a Deák Ferenc utca felől lehet majd felhajtani.

Augusztus 1-jén, tehát vasárnap üzemkezdettől lezárják a Belvárosi híd szegedi hídfőjében lévő csomópontot Stefánia és a Vár utca között, az érintett oldalon vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés fog történni – tudtuk meg az önkormányzat illetékeseitől. A változás – ha minden jól megy – augusztus 22-ig tart majd, az időszakra korlátozzák az autók, a kerékpárosok, valamint a buszok és a trolibuszok forgalmát.

- Hirdetés -

A fontosabb változások, tételesen:

  • Az autósforgalom számára Újszeged irányából teljesen lezárják a Belvárosi hidat, a közúti forgalmat a Torontál téren a Vedres utca, illetve a Népkert sor felé terelik. Újszeged felől csak a közösségi közlekedés, a hulladékszállítás és az építési forgalom hajthat fel a hídra.
  • Szeged felől az autósok átmenetileg a Deák Ferenc utca felől hajthatnak fel a hídra, a posta elől balra továbbra sem kanyarodhatnak ki. A Stefániát átmenetileg lezárják a Vár utca és a Híd utca között.
  • A Roosevelt tér felől is lezárják a jobbra, a hídra tartó irányt, kerülni a Victor Hugo utca–Deák Ferenc utca–Híd utca–Belvárosi híd vagy a Victor Hugo utca–Kelemen utca irányban lehet.
  • Mivel a hídfőben az útszegélyeken is dolgoznak, ebben az időszakban a kerékpárosokat csak a drótszamarat tolva, gyalogosan engedik fel a híd mindkét oldalán. A gyalogosok mindkét irányban mindkét oldalon mehetnek.
  • Az 5 és 7 trolibuszok továbbra is a Bartók térig járnak, onnan trolipótló buszok szállítják az utasokat. A Széchenyi téren az eredeti megállóhelyükön állnak meg, és onnan egyenesen mennek fel a hídra. A 9-es és 19-es trolivonalon végig trolipótlók járnak, ideiglenes megállójuk továbbra is a Széchenyi tér 11. (az önkormányzat szürke épülete) előtt lesz. Ez azt jelenti, hogy nem érintik a Széchenyi tér és a Múzeum megállóhelyeket. A vissza irányok megállói továbbra sem változnak.
  • A 60, 60Y, 67, 67Y, 70, 71, 71A, 72 és 72A jelű buszjáratok Újszeged irányában ismét az eredeti Széchenyi tér, Kelemen utca megállóhelyükön állnak meg. A vissza irányok megállói továbbra is maradnak az eredetileg megszokottak.

MIELŐTT BÁRKI BELEKAVARODNA: MOST A HÍD UTCA VAN ZÁRVA, A BELVÁROSI HÍD CSAK VASÁRNAPTÓL LESZ

Szombat reggel lezárták a Híd utcát a Belvárosi híd hídfője és a Deák Ferenc utca között vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés miatt, egy hétre. Ebben az időszakban a hídfőben átmenetileg kikapcsolják a jelzőlámparendszert, továbbá ideiglenesen korlátozzák az autók, valamint a buszok és a trolibuszok forgalmát.

Ha minden jól megy és senki sem csúszik, mire a híd lezárás indul, az említett munkálatok már pont véget érnek:

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb