- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Bye-Bye, Híd utca! Szombattól újabb forgalmi változások jönnek Szeged belvárosában

- Hirdetés -

Szombaton újabb forgalmi változások lépnek érvénybe a Híd utca felújítása miatt – adta hírül a Szeged Pólus. Mint írják, az Oskola utca átépítése is folytatódik, ott az ideiglenes forgalmi rend egyelőre változatlan marad.

MÁTÉ KRISZTINA: VISZLÁT, HÍD UTCA!

- Hirdetés -

Július 24-én (szombaton) üzemkezdettől tervezetten egy hétre lezárják a Híd utcát a Belvárosi híd hídfője és a Deák Ferenc utca között vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés miatt. Ebben az időszakban a hídfőben átmenetileg kikapcsolják a jelzőlámparendszert. Szintén ideiglenesen korlátozzák az autók, valamint a buszok és a trolibuszok forgalmát.

Holnaptól (2021. július 24., szombat) tehát:

  • A Híd utca felől a Belvárosi hídra egyenesen nem lehet felhajtani és Újszeged felől is lezárják az egyenesen tartó irányt. Az autósok Újszeged felé a Stefánia, illetve a Roosevelt tér felé kerülhetnek. A Belvárosi hídról csak jobbra, a Stefánia irányába hajthatnak le.
  • Ezzel összhangban továbbra sem lehet a Deák Ferenc utcából balra, a híd felé kikanyarodni. A posta előtt is megszűnik a balra kanyarodó sáv, onnan csak jobbra lehet kihajtani.
  • A kerékpárosok sem közlekedhetnek egyenesen a Stefánia és az Oskola utca között, sem pedig a belváros és a Belvárosi híd között. A Stefánia és az Oskola utca között a Vár utca–Deák Ferenc utca felé kerülhetnek, valamint a már eddig is kijelölt kerülőúton, a Tisza part felé. A Belvárosi hidat ugyancsak kerülővel, a Vár utca–Stefánia úttestje felé közelíthetik meg, valamint a Roosevelt tér felől, jobbra kanyarodva a Hídra. A hídról lefelé csak jobbra, lehet kanyarodni a meglévő kerékpárúton a Stefánia felé és a Vár utcánál lévő átvezetésnél a Belváros felé.
  • Az 5, 7, 9 és 19 jelzésű trolibuszok a Bartók térig járnak, onnan trolipótló buszok szállítják az utasokat Tarján, Víztorony tér, illetve Újszeged irányába. A járatok ideiglenes megállója Újszeged és az Északi városrész irányába a Széchenyi tér 11. (az önkormányzat szürke épülete) előtt lesz. Ez azt jelenti, hogy nem érintik a Széchenyi tér és a Múzeum megállóhelyeket. A vissza irányok megállói nem változnak.
  • A 60, 60Y, 67, 67Y, 70, 71, 71A, 72 és 72A jelű buszjáratokat is érinti a változás: Újszeged irányába, a Széchenyi tér- Kelemen utca megállóhelyet nem érintik, helyette ugyancsak a Széchenyi tér 11. előtti ideiglenes megállóhelyen állnak meg. A vissza irányok megállói nem változnak.

EKÖZBEN A SZOMSZÉDBAN: EGY ÉVIG TART A KÖRNYÉK REKONSTRUKCIÓJA

Zajlik az élet a “szomszédban” is, mint korábban írtuk, június 21-én kezdődött az Oskola utca és a Stefánia rekonstrukciója. Az önkormányzat szerint az összesen egy évig tartó felújítás célja, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés Magyarország egyik legforgalmasabb kerékpáros tengelyén, nomeg az, hogy gyorsuljon a Szeged és Újszeged közötti forgalom. Az alábbi cikkben összekaptuk, mire kell számítanod a környéken jövő nyárig plusz telis-tele tömtük látványtervekkel (pofás lesz, meg kell hagyni):

Az érem másik oldala: az utóbbi, nagy szabású rekonstrukció elég érzékenyen érintette az Oskola utcai bérlőket, ha nem lehet bemenni az utcába, viszonylag nehéz vásárolni is (rendben, gyalog be lehet, de az autós forgalom megszűnésével a szakasz gyakorlatilag kiesett a belváros körforgásából). Naná, hogy megkérdeztük az ott dolgozó, vagy inkább dolgozni próbáló vendéglátósokat, kereskedőket, hogy mi a helyzet feléjük:

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb