Mindenmás

Egy forint állami támogatást sem kapott a beteg gyerekeket szállító szegedi alapítvány

4 és fél millió forint támogatást igényelt az államtól a Szent Fülöp Gyermekmentő Alapítvány, akik gyermekmentő autót szerettek volna a pénzből vásárolni.

Az országosan már működő programnak köszönhetően már számos nagyvárosban lelhető fel gyermekmentő autó, ám Szegednek még nincs ilyenje. Dági Mariann, az alapítvány projektmenedzsere azt is elmondta miért van szükség az autóra.

„Maga a gyermekmentő azért is fontos, mert a felnőttekhez képest a beteg gyermekek szállításához másfajta felszerelés szükséges egy mentőben, mint a sima betegszállító gépjárművekben” – magyarázta Mariann.

KIK NYERTEK ÉS MIRE KÖLTIK A PÉNZT?

A Civil Információs Portál elérhető, nyilvános adatok szerint több, mint 700 szervezet lát pénzt a Városi Civil Alapból. Találomra kiválasztottunk párat közülük, hogy megnézzük mely tevékenységeket tartották érdemesnek támogatásra.

A lista első helyén szerepel az “Adjátok vissza a hegyeimet!” Alapítvány, akik az adjukössze.hu oldalon található leírásuk szerint Wass Albert emlékszobor létrehozásával és gondozásával foglalkoznak Debrecenben. Nekik erre a tevékenységre 15 millió forintot ítéltek meg.

A Pálinkafőzők Országos Egyesülete 5 millió forintot kap. „A vírushelyzet sok tagunkat érintette, velük, róluk szeretnénk imázsvideókat készíteni” – közölték lapunkkal az egyesület munkatársai.

RAJTUK KÍVÜL IS AKADNAK MÉG ÉRDEKES EGYESÜLETEK A LISTÁBAN

A Magyar Gamer Szövetség, akik videojátékos versenyek szervezésével és foglalkoznak 3 millió forintot költhetnek el.

A Plain-Rock Egyesület is kap pénzt. Ők igaz már csak 1 millió forint felett rendelkezhetnek, amiből egy épületet terveznek felújítani.

HOGYAN LEHETNE SEGÍTENI A JÓ ÜGYET?

A fentebb felsorolt ügyekhez képest nyilvánvalóan előrébb való a beteg gyermekek támogatása. A gyermekmentő alapítvány projektmenedzsere az adományozást látja az egyik lehetséges kiútnak.

„Aki szeretné, támogathat minket, sőt, mivel közhasznú egyesület vagyunk, ha cégtől érkezik támogatás, az még le is írható az adóból” – közölte reményteljesen Mariann.

Amennyiben úgy érzi támogatni szeretné az alapítványt, az a következő számlaszámra utalva teheti ezt meg: 11600006 – 00000000 – 80184207. Az adó 1% felajánlásokat is várja a szervezet. Adószámuk a következő: 18940767-1-06.

Borítókép: Szent Fülöp Gyermekmentő Alapítvány – Facebook

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb