- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

Életbe lépett a vörös kód, a hét végéig még csak nem is álmodhatunk enyhülésről

- Hirdetés -

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését és az országos tisztifőorvos hőségriasztását figyelembe véve július 27. 8.00 órától július 29. 20.00 óráig kiadta a vörös kód figyelmeztetést – számolt be a tárca az MTI-hez eljuttatott közleményében. A speciális eljárásrend idején a hajléktalanellátásban az élet védelme az első.

A vörös kódnak két fontos célja van, egyrészt felhívja a társadalom figyelmét a rendkívüli helyzetre, másrészt a speciális eljárásrend alatt a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást. Nagyon fontos, hogy ha valaki bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni.

- Hirdetés -

TARTÓSAN MARAD A KÖZEL 40 FOK SZEGEDEN

Az Időkép előrejelzése szerint a hét végéig már biztosan marad a közel 40 fokos hőség Szegeden és környékén. Mint írják, a hétvégén egy hullámzó hidegfront helyeződik fölénk, tehát fokozatosan mindenhol megszűnik a hőség. Szombaton és vasárnap megosztott lesz időjárásunk, legalábbis ami a hőmérsékletet illeti. Északon és nyugaton elkezd mérséklődni a kánikula, ugyanakkor az Alföld déli részén kitart a hőség, szombaton még 36-37 fok is lehet. Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és záporokra, zivatarokra több helyen, akár több alkalommal is számítani lehet. Felhőszakadással, szélviharral és jégesővel kísért heves zivatarok is jó eséllyel előfordulhatnak.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb