Közélet

A hét közepétől már lehet regisztrálni a harmadik oltásra

Vasárnaptól kezdődik a hatvan évnél idősebbek oltási akciója, a hét közepétől pedig már regisztrálhatunk a harmadik oltásra is. A háziorvosok, az önkéntes orvosok és az egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket – jelentette be a közmédia adásában az országos oltási munkacsoport vezetője.

György István beszámolt arról is, hogy a hét második felétől a harmadik oltásra is foglalhatnak időpontot a  www.eeszt.gov.hu  honlapon, akik már legalább négy hónapja megkapták a második oltást. A harmadik oltás eljárásrendjét egy szakmai grémium kidolgozta. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: az eljárásrendet a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet szakmai vezetői, virológusai, a Szakmai Kollégiumi Tagozat képviselői egyöntetűen határozták meg. A tervezetet elküldték az operatív törzsnek, és a kormánynak is jóvá kell hagynia.

AUGUSZTUS 1-TŐL VEHETŐ FEL A HARMADIK OLTÁS

Ezt Orbán Viktor mondta a július 16-án a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor szerint minél kevesebb adminisztrációval akarják lebonyolítani a harmadik oltást. Időpontot kell kérni azon a helyen, ahol az adott emberek megkapták az első két oltást, ezt követően az orvosok döntenek arról, hogy milyen oltást adjanak be harmadiknak – mondta a kormányfő. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb