Sport

Csütörtöki előfutamok: Hosszú Katinka számára befejeződött az olimpia, kiesett, Milák Kristóf a második legjobb volt 100 méter pillangón

Hosszú Katinka és Milák Kristóf is vízbe ugrott a tokiói olimpia úszóversenyeinek csütörtöki előfutamaiban. Hosszú 200 háton indult Burián Katával, Milák pedig 100 pillangón igyekezhetett villantani egyet Caeleb Dressel ellen, és Szabó Szebasztián is ugyanebben a számban volt érdekelt. Rajtuk kívül Késely Ajnáért szoríthattunk 800 gyorson, és a 4×100-as mix vegyes váltó is megmérette magát.

Késely a szám harmadik futamában állt rajtkőre, egészen pontosan a kettesre. Itt már akkora nevekkel versenyzett, mint a 200 és a 400 aranyérmese, Ariarne Titmus, vagy a kínai Li Ping-csie, aki 400-on bronzot nyert, csütörtök délelőtt pedig a 4×200-as női gyorsváltó tagjaként világcsúccsal lett olimpiai bajnok. Késely a táv első felében a 6-7. helyen tempózott, majd állandósult a 7. helye, ahonnan nem is tudott feljebb jönni. A futamot az orosz Anasztaszija Kirpicsnyikova nyerte Titmus előtt, Késely 8:26.20-as idővel hetedikként zárt a futamában, összesítésben pedig 13. helyen végzett, amivel nem jutott a döntőbe.

MILÁK KRISTÓF BRAVÚROSAN ÚSZOTT

Férfi 100 pillangón a 7. előfutamban ugrott medencébe Milák Kristóf és Szabó Szebasztián is. A 200 újdonsült olimpiai bajnoka meggyőző teljesítménnyel, 50.62-es idővel nyerte a futamot, Szabó 51.67-tel ötödikként csapott célba. A nyolcadikban Caeleb Dressel üzent Miláknak, 50.39-cel beállította Joseph Schooling riói olimpiai rekordját. Parázs csatára van kilátás, Dressel az első, Milák a második helyen jutott tovább, és Szabó is ott lesz a középdöntőben, hiszen összesítésben 14. lett. 

HOSSZÚ KATINKA KIESETT

Női 200 háton a harmadik előfutamban Hosszú Katinka jól rajtolt és 50-nál harmadikként fordult, utána viszont minden egyes hosszon lassult és egy-egy pozíciót vesztett, így végül 2:12.84-gyel érintette meg a falat. A következőben Burián Kata viszont végig együtt haladt az első hárommal, csak a fordulóknál került hátrányba, az utazója viszont nagyon rendben volt, akárcsak a 2:09.10-es ideje és a negyedik helye, összesítésben pedig a 8. legjobb eredménnyel kvalifikálta magát a középdöntőbe. Hosszú Katinka 20. lett és nem jutott tovább.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb