Közélet

Gyurcsány Ferenc Szegeden járt, ígért, felháborodott és sokat szelfizett

Szegeden tartott utcafórumot a DK elnöke, egyben hazánk ex-miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc. Szerda délután ránézésre 2-300 szegedi hallgatta végig a politikus beszédét a Széchenyi téren, aki többek között arról témázgatott, hogy…

  • Magyarország balhés hely lett,
  • ez a Jobbik már nem az a Jobbik,
  • Dobrev Klára pedig – annak dacára, hogy nő – a legférfiasabb az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül.

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM, FIDESZ, PEGAZUS, MIGRÁNSOK

A Széchenyi tér platánfái alatt megtartott politikai show-n többek között szó volt a Szegedi Tudományegyetem alapítványi átalakulásáról, Gyurcsány az egyetem vezetőit szidta, amiért asszisztáltak a folyamatban. Ezt követően érkezett egy kis kötelező Orbánozás, mint mondta, Magyarország balhés ország lett, erre a megoldás, ha “megbeszéljük az ország dolgait egymással.” Természetesen volt Pegazus-botrány és egy kis migráns-téma is, az utóbbiban az ex-miniszterelnök homlok egyenest ellent mondott a korábbi önmagának, mint kifejtette, a kerítést nem szabad lebontani, mert a magyarok 80%-a nem akar illegális bevándorlókat.

GYURCSÁNY FERENC + TÓTH PÉTER + BINSZKY JÓZSEF

A sokak által az ellenzék vezérének tartott politikus a feleségét, Dobrev Klárát ajánlotta a szegedieknek, mint miniszterelnök-jelöltet (azért ebben túl sok meglepetés nem volt), a helyi ellenzéki jelöltek közül pedig a nemrég választókerületet váltó, DK-s Binszki Józsefet és a Jobbikos Tóth Pétert. A két politikus egyébként szintén jelen volt az eseményen. Mivel az utóbbi szegedi politikus pár éve finoman szólva nem volt Gyurcsány Ferenc híve (sőt), valahogy le kellett kommunikálni a DK-Jobbik románcot, erre a pártelnök azt mondta, a korábban szélsőjobbos párt “beverekedte magát” az összefogás körébe.

FERI JÖTT, LÁTOTT, ÍGÉRT, MAJD HAZAMENT

Ha már kampánybeszéd, a politikus hozott magával pár választási ígéretet is Szegedre:

  • nyugdíjplafont vezetne be,
  • teljesen megváltoztatná a közmédiát,
  • 40%-kal emelné a pedagógus-béreket.

Ahogy az lenni szokott, a közel fél órás beszéd egy közel fél órás szelfi-apokalipszisbe torkollott. A rendezvény egyébként békésen, a múltkori, Márki-Zay Péter – féle utcafórumra jellemző Street Fighter II Turbo Edition nélkül zajlott le, talán annak is köszönhetően, hogy rengeteg rendőr volt jelen Szeged főterén.

Fotók: DK Szeged, Binszky József

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb