Közélet

Regionális tehetséggondozó központot alakít ki a Mathias Corvinus Collegium Szegeden

Az egykori Bartók Béla Művelődési Ház épületének felújításával regionális tehetséggondozó központot alakít ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Szegeden – jelentette be Orbán Balázs kuratóriumi elnök pénteken.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkári posztját is betöltő politikus elmondta, szeptembertől a kollégium Budapest mellett Győrben, Miskolcon, Pécsen, Debrecenben és Szegeden is elindítja egyetemi képzéseit. Az alapítvány valamennyi városban megtalálta azt az épületet, amely – még ha felújításra szorul is – alkalmas arra, hogy a tehetséggondozás fellegvára legyen. Szegeden a kereskedelmi és iparkamara egykori székházaként, majd Bartók Béla Művelődési Házként működő épületre esett a választás – közölte az elnök. Az MCC jelenlegi állapotában megvásárolja az épületet, és a lehető legrövidebb időn belül szeretné befejezni a felújítást.

EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ SZTE-VEL

A kuratóriumi elnök kitért arra, hogy az MCC szoros együttműködésre törekszik a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE), és épít a képzéseire. A kollégium kiegészítő mentorlást nyújt a képzésein résztvevő hallgatóknak és nemzetközi kapcsolatrendszert hoz a városba. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott, az egyetem és az MCC egymás természetes partnerei, céljaik közösek. Az akadémikus szerint a mai magyar felsőoktatás egyik problémája, hogy nem működnek benne a hallgatói közösségek, így korlátozott a társaktól való tanulás lehetősége. Az MCC közösségépítő munkája sokat javíthat ezen a helyzeten – mondta. Kiemelte, a kollégium programja részben az értelmiségképzés fontos eszköze is.Asztalos Kata regionális képviselet-vezető közölte, az MCC az ötödik osztályostól a tanulmányaikat kezdő egyetemistákig több korosztály számára is elindítja ingyenes tehetséggondozó programját Szegeden. Ezek közül többre még lehet jelentkezni.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless niches
'Fel a tetejéhez' gomb