Mindenmás

Napi brutál: már öt órát kell várakozni a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

Egyre durvább a határhelyzet, már öt órára duzzadt a várakozási idő a autópálya-határátkelőhelyen. A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt lett hosszú a várakozás Röszkénél vasárnap délelőtt – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

Mint írják, a személygépkocsival Szerbiába tartóknak és az onnan érkezőknek egyaránt öt órát kell várakozniuk. Az autópálya-határátkelőhely belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek négy-, a kilépőn kétórás a várakozás. Intenzív a forgalom a röszkei közúti átkelőnél, ahol Szerbia felé egy-, a belépő irányban kétórás a sor, és Ásotthalomnál is, ahol mindkét irányban kettő órát kell várni.

VÁLASSZUK A KISEBB HATÁRÁRKELŐHELYEKET

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen Románia irányban három órát kell várakozni a határátlépésre, a belépő oldalon egyórás a sor. A nagylaki közúti határátkelőhely kilépő oldalán kettő órát kell várakozni. A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

A Határfigyelők Facebook csoportba is sorra jelentik: több kilométeres sor alakult ki Röszkénél, de a Királyhalom-Ásotthalom határákelőhely is szépen bedugult. Érdemes tehát a kisebb átkelőhelyeket választani az utazáshoz.


    

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: 드라마 다시보기
'Fel a tetejéhez' gomb